Létrehozva: 2019.05.21.

Brüsszel új dokumentuma is a tömeges migrációt támogatja

A Jean-Claude Juncker vezette bizottság által megrendelt, márciusban publikált tanulmányból jól látszik, hogy az Unió vezetõi a migrációt tartják az európai jövõ alapjának - írja a V4NA. A dokumentum a választási kampányban egyfajta ideológiai muníció akar lenni a migráció párti politikusok számára.

Az Európai Parlament Hivatalos Kutatószolgálata (EPRS) egy 170 oldalas tanulmányban próbálja bebizonyítani, hogy a tömeges migráció nélkül nem lehet fejlődés Európában.

Sőt, ha nem érkeznek milliószámra migránsok, akkor szerintük hanyatlásnak indul a kontinens.

A 2019 márciusában közzétett, „Az Európán kívüliek költsége a legális migráció területén” (The cost of non-Europe in the area of legal migration) című dokumentum a választási kampányban egyfajta ideológiai muníció akar lenni a migráció párti politikusok számára. Idézhetnek belőle, érveket sorolhatnak, ha a választási gyűléseken ki akarnak állni a milliószámra érkező migránsok mellett.

A bevándorláspárti erők nem tágítanak

Az interneten bárki számára hozzáférhető dokumentumból pontosan látszik, hogy az Európai Unió bevándorláspárti erői nem tágítanak, már-már fétisszerűen hisznek a harmadik országokból érkező migráció fontosságában. Ahhoz igyekeznek politikai muníciót szolgáltatni, hogy a milliószámra érkező migránsok nélkül minden összeomolhat Európában. Nem lesz elég munkaerő, sőt összeomolhat a nyugdíjrendszer is. Valóságos demográfiai katasztrófát prognosztizálnak arra az esetre, ha az Unió nem fogad be milliószámra migránsokat.

Ezt írják: „Ha az EU nem fogad egyetlen nemzetközi migránst sem 2060-ig, akkor a 28 tagállam össznépessége 75 millióval (14%-kal) lesz kevesebb. (…) Zéró bevándorlás mellett a munkaképességű korosztály 20 százalékkal lenne alacsonyabb. A zéró bevándorlás esetén az Unió 28 tagállamának össz GDP-jének növekedése 23 százalékkal lenne kevesebb, mint a migráció mellett prognosztizált 7 milliárdos bővülés esetén.”

Azt sulykolják, hogy a tömeges migráció jó dolog

A bekezdés félreérthetetlen üzenete, hogy az Európai Unió gazdasági sikerének a migránsok az egyedüli letéteményesei, mivel bevándorlás nélkül a munkásosztály létszáma, és annak termelőképessége nem nőne kielégítően a jövőben. Ebből pedig egyenesen következik, hogy az Unió a kétkezi munkásállományt szeretné feltölteni migránsokkal, hogy maximalizálják a GDP növekedést, és feljavítsák a kontinens demográfiai mutatóit. A dokumentum végig azt sulykolja, hogy a tömeges migráció magától értetődő és jó dolog, ezért élesen támadja azokat az országokat, akik ezt másképpen látják.

Ezt írják: „A tagállamok különböző migrációs politikája aláássa az Európai Unió azon képességét, hogy bevonzza a területére harmadik országból érkező munkavállalókat. A migráció pozitívan hat a célországok gazdaságára, valamint javítja a demográfiai mutatóikat, a munkaerő piaci számokat és elősegíti az innovációt és a növekedést.”

Minden tagországnak be kell állnia a sorba

„Az EU-nak egységes piaca van, ezért szervezetnek egységesen kell eljárnia, hogy bevonzza a harmadik országból származó munkaerőt, főleg a magasan képzett munkaerőt. (…) Európai szinten kell többet tenni a migránsok munkaerő mobilitása, a külföldi képesítésük más tagállamokban történő elfogadása és az érdekeiket szolgáló munkaközvetítésért a teljes egységes piacon.”

Még az államháztartás és költségvetés stabil helyzetét is a tömeges migrációval hozzák összefüggésbe: Ezt írják: „Empirikusan bizonyított tény, hogy azok az országok, melyek gyorsan munkához juttatják a migránsokat, azok államháztartása stabilabb, legfőképpen hosszútávon. (...) A magas és az alacsony képzettségű migránsok is hozzájárulnak a jelenlegi népesség munkaképességének a kiegészítéséhez.”

A dokumentum szerzői arra nem térnek ki, hogy a munkaerőhiányt orvosló migrációra miért van szükség olyan uniós államokban, mint Görögország, vagy Spanyolország. Az előbbi ország esetében a munkanélküliségi ráta 18,5 százalék, míg az utóbbinál 14 százalék, tehát több millió európai vár arra, hogy munkához jusson.

A dokumentum teljes érvelése bevándorláspárti, más megközelítéssel nem is próbálkozik, az Unió demográfiai és pénzügyi problémáit csak és kizárólag harmadik országokból származó migrációval kívánja megoldani. A 170 oldalas dolgozatban nem szerepel semmiféle alternatíva, amellyel ki lehetne váltani a tömeges bevándorlást.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Őrülten izgalmas kérdés, amely sorsdöntő a magyar fociválogatott életében

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

hirtv.hu

"Sírjál, majd elmegy a tejed!", reagált Magyar Péter, amikor Varga Judit kétségbeesésében sírt

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

vg.hu

Új sorozat érkezik a Fix Magyar Állampapírból

origo.hu

Hajdú Péter: Felkavart a beszélgetés Varga Judittal

lakaskultura.hu

Új élet a városon kívül, egy kortárs stílusú otthonban

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-