Létrehozva: 2019.09.27.

Durva jogsértést követett el az ellenzéki jelölt

Elképesztő és példátlan jogsértésről számolt be a PestiSrácok.hu. Balmazújvárosban a két cikluson át alpolgármesterként tevékenykedő Ferenczi Mária a fideszes támogatói ívet elragadta a párt aktivistájától, majd lefotózta és az interneten közzé is tette azokat.

Az aktivistát még két hete érte az atrocitás, de a PestiSrácok.hu csak most értesült a történtekről. Megkeresték a balmazújvárosi Fideszt. Szerették volna az érintett aktivistát is megszólaltatni, de a fiatal nőt annyira megviselték a történtek, hogy nem kívánja felidézni azt.

Koordinátora – aki szintén anonimitást kért, mondván, hogy a történtek után pláne van mitől félni – részletesen elmondta, hogyan kerültek a Fidesz ívei az ellenzéki jelölthöz.

Annak ellenére, hogy a hivatalos aláírásgyűjtés már véget ért, az aktivisták tovább gyűjtötték a támogatókat. Az utcán vagy lakásokba becsöngetve ajánlották fel az embereknek, hogy „Maradjunk kapcsolatban”. Mindezt jogszerűen tették, hiszen a támogatói jegyzéket csak azok írják alá és adják meg adataikat, akik ezt akarják is, és akik tudják, hogy nyilvántartják őket. Mellesleg a lapon nincsenek részletes személyes adatok, csak név és elérhetőség.

Az aktivista nem tudta, hogy egy ellenzéki jelölthöz csönget be, amikor Ferenczi Máriáékhoz érkezett.

A volt alpolgármester támogatói íveket vett el

“Először a férj jött ki, majd Ferenczi Mária is. Azt színlelték, hogy alá akarják írni az ívet, majd a jelölt asszony az egész paksamétát kivette az aktivistánk kezéből és bevitte a lakásba, mondván, hogy odabent könnyebben aláírja. Percekkel később tért vissza, akkor már kérdőre vonva, faggatva az aktivistát, arról, hogy ki küldte, mennyit fizetnek neki ezért. A fideszes jelölteket ezután becsmérelni, szidalmazni kezdte, nyomdafestéket nem tűrő szavakkal – folytatta a koordinátor.

A történtek után néhány nappal a helyi, volt jobbikos, ma már összellenzéki polgármestert segítő Piócás Agóra nevű rémhírkeltő és gyűlölködő Facebook-csoportba fényképeket töltöttek fel a Fidesz támogató ívéről, azt állítva, hogy a kormánypárt törvényellenes adatgyűjtést végez.

A képen látható ív pontosan olyan, mint amilyeneket a jelölt csellel, erővel vett magához – és a jelek szerint le is fotózhatott. Bár a megosztás előtt a neveket, adatokat kisatírozták, a szélsőjobb-szélsőbal koalíció, amelyik jelenlegi polgármestert támogatja, tudomást szerzett a Fidesz egyes civil támogatóinak nevéről, címéről és természetesen politikai irányultságáról.

Ráadásul egy olyan jelöltről van szó, akiről nem mondható el, hogy ne lenne tisztában a jogszabályokkal, mit lehet és mit nem, ugyanis két cikluson keresztül is alpolgármester volt – mondta Koroknai.

Hozzátette, bízik benne, hogy csak hitelen felindulásból cselekedett a jelölt és nem lesz folytatása az esetnek. Azaz további visszaélésre sem kívánják használni az etikátlanul birtokukba került adatokat.

A polgármesterjelölt, alpolgármester hangsúlyozta, hogy ellentétben a Piócás Agóra csoportban gyűlölködő ellenzékiekkel, ők békésen szeretnék lefolytatni a kampányt. Ez az egyetlen oka annak, hogy ez idáig nem tettek jogi lépéseket az aktivistát ért atrocitás miatt. Azt azonban elvárják, hogy Ferenczi Mária kérjen tőle bocsánatot.

A balmazújvárosi „demokraták” viselt dolgairól a PestiSrácok.hu hosszabb írásából értesülhetnek.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megérkezett az új Moszkvics csúcsmodell, le fog esni az álla, ha meglátja

origo.hu

Oroszország háborús üzenetet küldött Izraelnek és Iránnak

borsonline.hu

Ez a helyesírási teszt garantáltan megizzaszt: okosabb vagy, mint egy ötödikes?

ripost.hu

Négy csillagjegy, akikre bármikor számíthatsz

magyarnemzet.hu

Lemaradhat az olimpiáról az elmúlt évek legjobb magyar úszóinak egyike?

origo.hu

Drámai a helyzet: napokon belül kirobbanhat a világháború

astronet.hu

Heti horoszkóp 2024. április 15-21.: Ez a hét nagyon nagy lehetőségeket rejt

ripost.hu

Kiadták a riasztást: pokoli, ami erre a 4 vármegyére lesújt

ripost.hu

Sokan lemondanak róla, Hosszú Katinka így juthat ki az olimpiára

ripost.hu

Hoppá, más feleségével ebédelt a Házasság első látásra szereplője

ripost.hu

Tart a Gulácsi-mágia, milliárdokat érhet a magyar kapus visszatérése

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HARCÉL

Kovács Zoltán: Magyarország tekintélyének, becsületének és intézményrendszerének megvédése kötelességünk

POLITIK

Magyar Péter tüntetését a gurulódollár-botrány egyik cége szervezte

POLITIK

A Fidesz a valaha volt legerősebb EU-kampányra készül

POLITIK

A britek szerint az oroszok külföldi zsoldosokat toboroznak

POLITIK

A Lánchíd-botrány az elmúlt évek legnagyobb korrupciós ügye

POLITIK

Inog a szék Ursula von der Leyen alatt

POLITIK

Francia zsoldosokat támadtak az oroszok?

POLITIK

A külföldi finanszírozók érdekeit képviseli Magyar Péter