HARCÉL

Ellenzéki pásztorórára készül a horrorkoalíció, lesz Unicum is

A gyermekvállalás támogatásáról és az európai parlamenti választásról volt szó hétfőn napirend előtt az Országgyûlésben.
  • Szerző: F.G.

Arató Gergely (DK) szerint a kormánypártok a haza ellen vívnak háborút, amelynek vesztesei a gyerekek, Gyurcsány Ferenc DK-elnök ezért hirdette meg hétpontos, családokat támogató programját, mely az az átlagcsaládoknak segítene.   

 Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint Gyurcsány Ferencnek és pártjának elég vékony morális talapzata van ahhoz, hogy bárkit is számon kérjen. Rámutatott, a szocialista kormányok törölték el az adókedvezményt, az otthonteremtési rendszert, csökkentették a gyes időtartamát. A gyermekvállalási kedv most 20 százalékkal magasabb, mint 2010-ben volt – tette hozzá. Azon véleményét is hangoztatta, hogy ha lehetősége lenne rá, a DK mind egy szálig eltörölné az elmúlt évek és a most bejelentett intézkedéseket. 

Szólt arról, hogy Gyurcsány Ferenc felesége európai szintű családi pótlékot javasol, azaz Brüsszelre bízná a döntést, olyanokra bízná, akik szerint nincs szükség több magyar gyermekre, mert Afrikában születik elég és a népesedési problémákat megoldja a migráció. Szerinte mivel a DK támogatja a kvótákat, az elképzelt gyurcsányi családpolitika fő kedvezményezettjei a bevándorlók lennének. Ebből nem kérünk – hangoztatta. 

A március 15-re tervezett ellenzéki demonstrációról azt mondta, a Gyurcsány-párt és a Jobbik „nagy politikai pásztorórája” előtt olyanokat mondott egymásra, hogy nácik, pokol, halál. Így jön létre két elvtelen politikai brigád „horrorkoalíciója” – fogalmazott, azt javasolva, kérjék meg Karácsony Gergelyt, hogy hozzon Unicumot, mert szükség lesz rá, hogy ezt az egészet elviseljék.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?