Létrehozva: 2019.12.09.

Folytatja a magyarellenes támadásokat az ellenzék Brüsszelben

Gyurcsányné és társai újabb rágalmakkal próbálja befeketíteni a magyar kormányt Brüsszelben. Most egy „szakértői anyagot” terjesztenek, ami az első szótól az utolsóig szemen szedett hazugság.

Nagyjából másfél évvel a tavaly áprilisi országgyűlési választás után állt elő az Unhack Democray Europe nevű szervezet azzal az ellenzéktől ismerős megállapítással, hogy csalással nyert parlamenti kétharmadot a Fidesz–KDNP – írja a Magyar Hírlap.

A szakértői anyagnak álcázott jelentést Gyurcsányné Dobrev Klára meghívására a napokban Brüsszelben is bemutatták, a balliberális média pedig kvázi szenzációként számolt be róla. Banuta Zsófia aktivista szerint az volt a céljuk, hogy az unióban is felfigyeljenek a „visszaélésekre”. Ezeket pedig arra alapozták, hogy százhetven, névtelenséget kérő ellenzéki választóköri delegálttal készítettek interjút, akik például arról beszéltek, hogy túl sok volt az érvénytelen szavazat. Az ő panaszgyűjteményük adja a dokumentum gerincét.

A téma kapcsán ugyanakor nem árt felidézni, hogy tavaly tavasszal a voksolást helyben megfigyelő EBESZ közölte, hogy a magyar „választások technikai kivitelezése szakszerű és átlátható volt”.

Gyurcsányné gátlástalanul gyalázza a hazáját Brüsszelben

Segíthet megérteni az Unhack Democracy motivációját az is, hogy a csapat tagja Sanyó Ádám, aki a Taktikaiszavazas.hu weblapot alapította, amely a 2018-as parlamenti választások előtt „segített a választóknak eligazodni abban, hogy az egyes választókerületekben melyik ellenzéki jelöltnek van a legnagyobb esélye a győzelemre”. Vagyis Sanyó nyíltan pártpolitikai céllal, a Fidesszel szemben vállalt szerepet a kampányban, akárcsak a mostani önkormányzati választás előtt. Mindezt csak tetézi a gyurcsányista invitáció Brüsszelbe.

Ami pedig az időzítést illeti: holnap, kedden kerül sor a Magyarország elleni hetes cikkely szerinti eljárás újabb fordulójára. Ismét meghallgatást tartanak a tagállamok illetékes miniszterei, akik előtt Varga Judit igazságügyi miniszter kap lehetőséget, hogy kifejtse a kormányzati álláspontot, majd kérdésekre is válaszol. A témák brüsszeli „örökzöldek”: sajtószabadság, akadémiai szabadság, az igazságszolgáltatás függetlensége. A biztonság kedvéért a hazánkat hazugságokra alapozva elmarasztaló, azóta tételesen megcáfolt Sargentini-jelentés elkészítésében is aktívan közreműködő Soros-féle civilek is készültek az alkalomra: a Magyar Helsinki Bizottság, a Transparency Internatio­nal, a Magyar LMBT Szövetség és a TASZ közösen állt ki az eljárásban képviselt kormányzati érvekkel szemben.

A feléledő aktivizmust segíthet megérteni az a körülmény is, hogy a formálódó új uniós költségvetésben jelentős forrásbővüléssel számolhatnak az NGO-k. A biztonság kedvéért az új összetételű Európai Bizottságot a Soros-féle Liberties tanácsadói dokumentummal is ellátta, mondván, segíteni szeretnék a biztosokat és kabinetjüket. Az anyagban például szóvá teszik, hogy Magyarországon szerintük korlátozzák a civil szervezetek munkáját, illetve kriminalizálják a migrációt.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Már ez a nagyhatalom is a harmadik világháborúra készül

borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

mandiner.hu

„Ide hallgass, te Magyar Péter!” – Bayer Zsolt kemény üzenetet küldött Varga Judit exférjének

ripost.hu

Házasság első látásra: Hilda az ágyába csalta Lacit, a kamerák mindent vettek

hirtv.hu

Ma éjjel Izrael megtámadta Iránt

origo.hu

Pénzt lehet keresni a tilosban parkolók bejelentésével

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

ripost.hu

Kudlik Júlia üzent a köztévé MI-műsorvezetőjének: "Szerencse, hogy lelket nem adtak még neki!"

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HARCÉL

Kovács Zoltán: Magyarország tekintélyének, becsületének és intézményrendszerének megvédése kötelességünk

POLITIK

Honvédelmi miniszter: Nincs NATO a nemzeti haderők nélkül

POLITIK

Az oltásellenesség mindannyiunk biztonságát veszélyezteti

POLITIK

Az európaiak elégedetlenek Brüsszellel és békét akarnak

POLITIK

Zelenszkij beismerte, Amerika nélkül nincs esélyük

POLITIK

Még az idén növekedési pályára áll a magyar gazdaság

POLITIK

Mit lehet teljesíteni az ukránoknak tett ígéretekből?

POLITIK

Hídpénzbotrány: lassan kirajzolódik a pénz útja