HARCÉL

Fordulat a szexváddal gyanúsított mentősök ügyében

Szexuális zaklatással vádolt meg két mentőst a 17 éves V. Szilvia. A lányt szembesítették állítólagos molesztálóival, és az ő szempontjából állítólag nem alakult jól a találkozás.
címkék:
  • Szerző: A.Z.

Ahogy a %% is megírta, tavaly egy tinilány azzal vádolta meg a mentősöket, hogy miután rosszul lett egy budapesti gyermekotthonban (társai szerint ivott és biofüvezett), és elindultak vele a kórház felé, egyszercsak megálltak, szexuális ajánlatot tettek neki, intim testrészeit fogdosták.

A Budai Központi Kerületi Bíróság még a múlt héten mindkét mentős esetében feloldotta a lakhelyelhagyási tilalmat, mert a kényszerintézkedést szükségtelennek tartotta.

"Ilyen súlyú ügyekben nem jellemző, hogy a bíróság megszüntesse a kényszerintézkedést, ebből is látszik, hogy mennyire gyenge lábakon áll a lány vádja" – mondta a Borsnak dr. Finta Eszter, a mentőautó-vezető ügyvédje.

Remélhetőleg hamarosan visszaveszik a meggyanúsítottakat az állásukba. Eddig nem hagyhatták el Pest megyét, ez pedig nyilván kizárta, hogy országos hatáskörű munkájukat teljesítsék. Most már a munkáltató kezében a döntés.

Az ügyvédnő szerint a mentők számára az is kedvező fejlemény, hogy végre megtörtént az ismételt találkozás a tinilánnyal.

"Az első szembesítésről annyit elárulhatok, hogy a gyanúsítottak számára igen jól alakult, gyakorlatilag igazolódott, hogy a fiatal hölgy összevissza beszél. Indítványomra a szembesítés folytatódni fog" – közölte dr. Finta Eszter.

Az orvosi vizsgálat semmilyen nyomot nem talált a lányon, ami szexuális erőszakra utalt volna. Amennyiben kiderül, hogy V. Szilvia igaztalanul vádolta a két férfit, a lány ellen eljárás indulhat.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?