HARCÉL

Hollik: A magyarok döntése fontosabb a pártfegyelemnél

A magyar kormány szerint az Európai Bizottság (EB) a magyar plakátkampányra reagálva tulajdonképpen beismerte, hogy "minden egyes bevándorláspárti brüsszeli terv létezik" - erről a kormányszóvivő beszélt szombaton Budapesten újságíróknak.
  • Szerző: MTI

Hollik István közölte, hogy a kormány tételesen, tényszerűen fog válaszolni a bizottság február 28-i, a magyar plakátkampányról szóló állásfoglalására. Ebben felsorolják majd, hogy

milyen, a migrációt segítő brüsszeli tervek, döntések születtek a migránsvízummal, a kvótákkal, a határvédelem jogának a csökkentésével, a Soros-szervezetek támogatásával, illetve a migrációt elutasító országok megbüntetésével kapcsolatban.

A politikus szerint a fent felsoroltak már döntéselőkészítő javaslatok és határozatok formájában ott vannak az Európai Bizottság és az Európai Parlament asztalán.

Azzal kapcsolatban, hogy Manfred Weber, a Fideszt is tagjai között tudó Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője bocsánatkérésre szólította fel Orbán Viktort a Brüsszelt támadó plakátkampány miatt, a kormányszóvivő azt válaszolta, hogy

a magyar kormány minden kritikát szívesen meghallgat, de számukra a magyar emberek döntése fontosabb a pártfegyelemnél.

Kiemelte, a magyaroknak joguk van megtudni, hogy a brüsszeli bürokrácia milyen bevándorláspárti terveket készít elő. "Ezért indítottuk el ezt a tájékoztatási akciót, ami az eredeti terveknek megfelelően a március 15-i héten zárul".

A Sorsok Házával kapcsolatban elmondta, hogy Magyarországon már van egy holokausztmúzeum, így a Sorsok Háza megnyitásával nem kell sietni. Mint mondta, a kormány Köves Slomó rabbit kérte fel, hogy "a megegyezést az érintett felekkel hozza tető alá", és amint "békés megegyezés van az ügyben", akkor a kormány megnyitja a Sorsok Házát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?