Létrehozva: 2020.03.31.

Ideje lenne abbahagyni a kivülről való bekiabálást

Most hagyják abba a felelőtlen, kívülről való bekiabálást! – írta Szájer József európai parlamenti képviselő hétfőn megjelent bejegyzésében, reagálva Radka Maxová cseh EP-képviselő tiltakozására a magyar veszélyhelyzetet meghosszabbító magyar törvénnyel kapcsolatban.

A liberális képviselőnő levelet intézett az Európai Bizottság elnökéhez, Ursula von der Leyenhez, amelyben fellépését sürgeti a veszélyhelyzetet meghosszabbító törvényjavaslat ügyében.

Szájer József nonszensznek nevezte a levélben megfogalmazott gondolatot, amely szerint a törvény fenyegeti a jogállamot, a törvényes rendet. „Ma az az egyes számú, mindent háttérbe szorító veszély az, amely a járvány részéről az emberi életeket fenyegeti” – hangsúlyozta az EP-képviselő. Megjegyezte: jobb lenne, ha a képviselőnő elsősorban és leginkább Csehország védelmére koncentrálná energiáit. A jogállam a törvények uralmát jelenti, „De a ”cseh„ képviselőnőnek – a most megírt levele szerint – Magyarország esetében a törvények uralma is kevés. Szükség van az ország felett uniós gyámkodásra is, erre szólítja fel a vezető uniós tisztségviselőket”.

Veszélyhelyzetben az ország vezetői olyan intézkedéseket is meghozhatnak, amelyet „normál üzemmódban” nem, de a védekezés hatékonysága érdekében szükség lehet rájuk. Ilyenkor korlátozhatók egyes jogok, felfüggeszthető bizonyos intézmények tevékenysége. Mindenki egyetért abban, hogy a közrend fenntartásához szükség lehet az egész közösséget védő szabályok kikényszerítésére – emelte ki Szájer József.

Fotó: MTI (archiv)

Bejegyzésében arra kérte a képviselőnőt, hogy „a sajtószabadság álcája alatt ne szegődjön bűnözők, rémhírterjesztők közösségi szolidaritásunkat a legnehezebb időkben bomlasztani igyekvő csapatainak a zsoldjába se”. Az ilyeneket mindenki megveti és minden ország büntetőjoga védekezik ellenük.

Számos európai ország alkalmaz rendkívüli felhatalmazást – mindegyik saját alkotmányos hagyománya szerint – írta az EP-képviselő, példaként hozva Franciaországot, ahol „olyan hosszú évek óta volt-van rendkívüli állapot, hogy már a bevezetésének időpontjára is alig emlékszünk”. Kijelentette: „Hogy mi, magyarok mit teszünk, amikor senki másra nem számíthatunk, azt bízzák a magyarokra”.

„Néhány felelőtlen magyarországi ellenzéki párt, néhány sajtóorgánum számára vészhelyzetben nem a közösség védelmi erejének az erősítése a legfontosabb, hanem a békeidőben tőlük megszokott leplezetlen hatalomszerzési játszma folytatása. Ehhez csatlakozott most hazai hívásra a szokásos nemzetközi brigád Radka Maxová vezetésével. Meg a Politico című lap, meg a békeidőben már jól megismert kórus. A képviselőnő ”elképesztő levelénél„ nem kell ékesebb bizonyíték arra, hogy ”egy ilyen helyzetben a felelőtlen, doktrinér, anarchista liberalizmus milyen veszélyforrás lehet a társadalomra„ – fogalmazott a fideszes EP-képviselő.

A magyar vezetők munkájának hatékonyságát a járvány elleni küzdelemben a magyar emberek fogják – saját alkotmányos rendszerük szerint – megítélni, amint visszatér a normális rend – hangsúlyozta. Feltette a kérdést: ”Vállalják vajon Önök, hogy az Önök akadékoskodása, életszerűtlen okvetetlenkedése miatt akárcsak egyetlen emberélettel többet veszítsünk mi itt Magyarországon, mint ami kikerülhetetlen?„

Magyarország polgárainak többsége elégedett azokkal az intézkedésekkel, amelyeket a veszélyhelyzetben a kormány a rendkívüli jogrend első két hetében meghozott. A felmérések szerint sokan még ennél is szigorúbb döntéseket követelnek – emelte ki Szájer József.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rendkívüli: ezt lépi a kormány a háborús üzemanyagárak miatt!

origo.hu

Hatalmas öröm érte a súlyos beteg Katalin hercegnét

borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

vg.hu

Videó: kétszer is landolt Magyarországon a világ legnagyobb repülőgépe – rejtélyes katonai szállítmányt hozhatott

mindmegette.hu

9 krémes finomság, amihez a sütőt sem kell bekapcsolni!

origo.hu

Több idős nő is felébredt a halottasházban - horrorfilmbe illő események játszódtak le

lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

ripost.hu

Érthetetlen tragédia: nem törődtek vízbe esett barátjukkal, megfulladt

ripost.hu

Ebből mi lesz? Szoboszlai Dominik balhés edzőt kaphat Liverpoolban

ripost.hu

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HARCÉL

Kovács Zoltán: Magyarország tekintélyének, becsületének és intézményrendszerének megvédése kötelességünk

POLITIK

Tüntetéshullám az amerikai egyetemeken

POLITIK

14 év alatt négyszeres lett a bölcsődei dolgozók bére

POLITIK

Drasztikus megszorítások várhatók Németországban

POLITIK

Orbán Viktor: A magyar jövőt tehetséges fiatalok írják

POLITIK

Hídpénzbotrány: Így juthatott vissza a pénz a Városházára

POLITIK

Karácsony elismerte, hogy sok kérdésben kamuzott

POLITIK

Ma tartja utolsó beszédét Brüsszelben Ursula von der Leyen