HARCÉL

Ismét terrortámadás történt Párizsban, a férfin robbanóöv volt!

A rendőrök lelőtték a támadót, aki Allah Akbar, azaz Isten a legnagyobb kiáltással rátámadt egy párizsi rendőrségi épületre.
  • Szerző: Ripost

A párizsi rendőrség agyonlőtt egy férfit, aki késsel és testére erősített robbanószerkezettel akart berontani a rendőrség épületébe.

A francia iTele arról számolt be, hogy az incidens Párizs 18. kerületében a Goutte d'Or rendőrkapitányságnál történt.

A merényletkísérletre éppen akkor került sor amikor a francia köztársasági elnök a Charlie Hebdo szatirikus lap elleni támadás egyéves évfordulóján tartott megemlékezésen beszédet mondott

A New York Times egyik újságírójának a nővére,  Anna Polonyi a helyszínről, az erkélyéről készítette ezt a képet, amelyet megosztott a Twitteren:

Szemtanúk arról számoltak be, hogy

két-három lövést lehetett hallani. A bejárat előtt elterülő holttestet egy rendőrségi robot vizsgálta át.

A rendőrség a környező épületekben lakókat arra kérte, hogy zárják be az ablakokat és menjenek el az erkélyekről, mert "valós a veszély."

Miután a robot átvizsgálta a holttestet, a rendőrök elkezdték az agyonlőtt támadót átkutatni.

Helyszíni beszámolók szerint a férfi "Allah Akbar" felkiáltással próbált meg bejutni az épületbe. A belügyminisztérium szóvivője elmondta, hogy bombaöv volt a támadón.

Nevük mellőzését kérő rendőrségi források szerint a férfi ruházatában vezetékek futottak, ezért tűzszerészek érkeztek a helyszínre.

Egy szintén név nélkül nyilatkozó rendőr azt is elmondta, hogy valószínűleg nem egyszerű bűncselekményről, hanem kitervelt terrortámadásról van szó.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?