Létrehozva: 2019.07.08.

Karácsony városvezetés helyett "forradalmat" ígér

Én nyugalmat akarok, és megvédem a várost. Karácsony Gergely (Gyurcsány nyomán) tüntetést, "forradalmat", szakadatlan háborúskodást ígér - írja nyílt levelében Tarlós István.

Én nyugalmat akarok, és megvédem a várost. Karácsony Gergely (Gyurcsány nyomán) tüntetést, „forradalmat”, szakadatlan háborúskodást ígér. Ráerőltetné a városlakókra a feszültséget. Karácsony gerillaharcról álmodik – kezdi a Magyar Nemzetben megjelent nyílt levelét Tarlós István.

Budapest főpolgármestere írásában kifejti, Karácsony Gergely a saját személyisége és teljesítménye bemutatása helyett mintha valami kormánypárttal szembeni „budapesti demonstráció” tervével és reményével bizakodna sikert elérni. (…) „Nem velem szeretné összemérni magát – állítja Tarlós István –, hanem szinte kizárólag a Fidesz relatíve szerényebbnek mondott fővárosi népszerűségére kíván építeni, engem valami népnyúzó rezidensnek feltüntetve.”

Rögeszméje, hogy a főpolgármester-választás egy szabadságharc

A főpolgármester szerint ilyesmi egyáltalán nem idegen Gergely természetétől. „Mindennap fel akarja szabadítani a szerinte rabigában sínylődő fővárosiakat. Az a rögeszméje, hogy a főpolgármester-választás egy szabadságharc. Mint 1703, 1848, 1956. Õ pedig Rákóczi, Kossuth és Pongrátz Gergely reinkarnációja. Városvezetés helyett forradalomfélével fenyegetőzik.”

Tarlós hangsúlyosan szól arról, hogy Karácsony nem beszél Budapest tényleges problémáiról, valószínűleg mélységében nem is ismeri azokat. A lényeg, hogy Gyurcsány irányíthassa. Gyurcsány Ferenc mindenáron vissza akarja szerezni a hatalmat, a történetnek ez a lényege, a többi halandzsa.

A főpolgármester szerint az ellenzéki főpolgármesteri kampánynak három fő eleme van. „Az egyik, hogy engem nettó fideszes végrehajtó emberként jellemeznek. A másik a budapesti „szabadságharc” kényszerképzete. Ezzel kényszerzubbonyt lehet nyerni a tárgynyeremény-sorsoláson. A harmadik az nehéz ügy. El kellene hallgatni, de legalábbis bagatellizálni Karácsony fővárosi képviselői szereplését, főképpen pedig rizikós zuglói ügyeit.”

Nagy a homály a zuglói ügyek körül

 „Miként gondolják megoldhatónak, hogy három hónapon át Zuglóról meg se kelljen szólalni? – kérdezi Tarlós. Úgy véli, több mint érdekes, hogy Karácsonynak „semmi köze” sem a saját előterjesztéséhez, sem a saját szavazatához, sem a saját aláírásához, sem a saját szerződéseihez. a főpolgármester szerint ez vicc, és úgy jogilag, mint politikailag értelmezhetetlen. A menekülő róka valóságos mongúz hozzá képest.

Tarlós szerint nagy a homály Karácsony körül. „Bejelenti, hogy Zuglóban „piszkos alkuk” vannak. A kisebbségben lévő fideszeseket lemaffiázza, egyben az őt jelölő MSZP-t a Fidesszel való összejátszással vádolja meg. A „piszkos” szerződést ellenvetés nélkül (!) aláírja. Közli, hogy semmi köze ahhoz, amit aláírt.”

Tarlós később hozzáteszi: „Karácsony helyében hallgatnék egy olyan Zugló vezetőjeként, ahol egyszer csak tréningruhában nyomtalanul eltűnnek képviselők, ahol még a szocialisták szerint is kezelhetetlen állapotok vannak."

A vitától nem zárkózom el

Vitától elvileg ab ovo nem zárkózom el – írja Tarlós, de nem az ő szabályaik szerint. (…) „Ha lesz is értelme vitának, az csakis előre nem egyeztetett fővárosi és zuglói témákban, és „face to face” közreműködő nélkül. A felkészültség csak így mérhető le.” (…)

„Igazán sok választást nyertem 30 év alatt, és nem szenvedek kóros hatalommániában - írja a főpolgármester. - Ha a nép Karácsonyt választja, én gratulálni fogok neki, sok szerencsét kívánok (amire talán szüksége lesz), és szívfájdalom nélkül elmegyek. Ez esetben azonban a levegőben van a kérdés, hogyan folytatja a város.

Végezetül Tarlós azzal zárja nyílt levelét: „Arra aspirálok, hogy teljesítményekről, budapesti és zuglói történésekről beszéljünk. Azt se radírozzuk ki az emlékezetekből, hogy 2019-ben épp Brüsszelből Budapest kapta az Európa legjobb úti célja kitüntető díjat. Az a Budapest, amit Karácsony szerint ’tönkretettünk’.”

Ez is érdekelhet

origo.hu

80 évvel ezelőtti kép került elő Terence Hillről

origo.hu

Kegyetlen embervadászat zajlik Kárpátalján

borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

hirtv.hu

A Fidesz-KDNP rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezte a XVIII. kerületben a Koppenhága-ügy miatt

mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

mandiner.hu

Váratlan üzenet Németországból: „Hálásak lehetünk Magyarországnak!"

origo.hu

Összeomlott a Házasság első látásra egyik botrányos szereplője

mindmegette.hu

5 egyszerű amerikai csokis keksz, aminek nem lehet ellenállni

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HARCÉL

Kovács Zoltán: Magyarország tekintélyének, becsületének és intézményrendszerének megvédése kötelességünk

POLITIK

Ez a magyar CPAC igazi célja

POLITIK

A dollárbaloldal az utolsó perceket is kihasználná Brüsszelben

POLITIK

Orbán Viktor beszédével ma kezdődik a CPAC HUngary

POLITIK

Palesztinpárti tüntetések, zsidógyűlölet az USA egyetemein

POLITIK

Már a héten megindulhatnak az új fegyverszállítások Ukrajnába

POLITIK

CPAC-Hungary: A békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

POLITIK

Az amerikai tankok 16 százalékát már kilőtték az oroszok