HARCÉL

Magyarország üzenete egész Európában jól hallható

Az Országgyûlés hétfői plenáris ülésén Orbán Viktor miniszterelnök értékelte az európai parlamenti választások eredményét, majd az ellenzéki frakcióvezetők véleménye és a miniszterelnök válasza után napirend előtti felszólalások következtek.
  • Szerző: ripost

A választáson Magyarország határozottan bizonyította, hogy Európában van a helyünk és Európa a mi hazánk is - emelte ki napirend előtti felszólalásában Halász János. A Fidesz győzelmét korszakosnak nevezte, hangsúlyozva,

ez megbízatás az európai bevándorlás megállítására, a nemzetek Európája és a keresztény kultúra védelmére.

Tegnap is kiderült, az emberek Magyarországon azt gondolják, Brüsszelben változásra van szükség. Olyan vezetők kellenek Brüsszelben, akik az európai emberek érdekeit képviselik, olyan vezetők kellenek, akik tisztelik az európai nemzeteket, és olyan vezetők kellenek, akik büszkék a kétezer éves keresztény európai kultúránkra.

Az eredmény azt is mutatja, hogy Magyarországon az emberek egységet és összefogást akarnak, és

"példátlan egység alakult ki az elmúlt kilenc év kormányzati munkájának is köszönhetően"

Dömötör Csaba szerint egész Európában jól hallható az az üzenet, amit vasárnap Magyarország küldött. A magyarok nem szeretnék, ha Európa feladná gyökereit és a felismerhetetlenségig megváltozna, azt sem szeretnék, ha stratégiai jogokat adnánk ki a kezünkből, mint ahogy azt sem, hogy olyanok képviseljék őket, akik hobbiszinten szembemennek az ő akaratukkal.

Az államtitkár, megjegyezve, ma Magyarországon erősebb az ellenzékváltó hangulat, mint bármikor valaha.

Hangsúlyozta: a kormány továbbra is erősebb Európáért, azon belül pedig gyarapodó Magyarországért dolgozik, ám ezek legfontosabb előfeltétele a biztonság.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?