Létrehozva: 2019.03.24.

Orbán Viktor: Mutassuk meg Brüsszelnek, álljunk ki Magyarország mellett

Arra kéri a magyar embereket Orbán Viktor miniszterelnök, hogy ha szeretik a hazájukat, ha ki akarnak állni a hazájuk érdeke mellett, vegyenek részt a május 26-i európai parlamenti (EP) választáson. Sorsdöntõ szavazás lesz.

"Mutassuk meg Brüsszelnek, álljunk ki Magyarország mellett" - fogalmazott a kormányfő a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

 "Meg kell mutatni a brüsszelieknek, hogy Magyarországon az történik, amit a magyar emberek akarnak, és nem Brüsszelben fogják mindenfajta, éppen balra húzó és tolódó pártok meg Soros György-féle "ilyen civil szervezetek" irodáiban eldönteni, mi történik Magyarországon és Európában"

- jelentette ki Orbán Viktor.

 

Az Európai Néppárton belül zajló vitáról a miniszterelnök azt mondta: "a Fidesz eltávolítását kezdeményező 13 párt mindegyike bevándorláspárti. Õk nem akarják megakadályozni a bevándorlást - mondta a miniszterelnök a szerdai néppárti vitáról. Ezért a baloldal elérkezettnek látta az időt a konfliktus kirobbantására."

"Tudtuk, hogy mi vár ránk, hiszen évek óta ezek a pártok támadnak minket. Ez egy bevándorláspárti platform, ami a pártokon keresztül húzódik. Õk egy bevándorláspárti koalíciót akarnak létrehozni' -

mondta Orbán Viktor.

Meg kell várni, hogy milyen eredményt hoz a májusi EP-választás, és akkor az erőviszonyok tükrében tudunk dönteni a továbbiakról - fogalmazott a kormányfő.

El kell menni a választásra, és meg kell mutatni a brüsszelieknek: hogy mi történik Magyarországon, azt a magyarok döntik el és nem a brüsszeliek vagy Soros szervezetei - tette hozzá.

A miniszterelnök szerint van ok a bizakodásra.

Kifutó modellről beszélünk, a múlt emberei szólaltak meg. Egy új Európa megépítéséhez kell hozzáfogni. Egy új kezdetre van szükség.

 

A brüsszeli elit buborékban él, elvesztette a kapcsolatát a valósággal - mondta a miniszterelnök. Mindig emlékeztetnünk kell őket, hogy mi alkalmazzuk őket, mi mondjuk meg nekik, hogy mit csináljanak, nem ők nekünk.

Mi nem vagyunk hajlandóak azt csinálni, amit Brüsszel diktál, ha az Magyarországnak nem jó. A logika mindig az, hogy Brüsszel akar valamit, ami nekünk nem jó, mi ellenállunk. Ha olyat akarnak, ami nekünk jó, azt elfogadjuk - mondta Orbán Viktor.

 Kifejtette: Brüsszel 2010-ben megszorításokat követelt, amire a magyar kormány válaszképpen hazaküldte az IMF-et és adót csökkentett. Aztán azt akarták - folytatta -, hogy "a bankok a devizahiteleket százszorosan bevasalhassák az embereken", ám a kormány ehelyett elszámoltatta a bankokat. Brüsszel magas rezsit is akart, Magyarország ehelyett rezsicsökkentést vezetett be - tette hozzá.

"Aztán azt mondták, engedjük be a migránsokat, mi meg kerítést építettünk. Aztán most azt mondták, hogy fogadjuk vissza a migránsokat, mi meg nem vagyunk hajlandóak elfogadni a kötelező betelepítési kvótát" - mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök arra kérte a választókat, hogy május 26-án menjenek el szavazni és álljanak ki a kormány és a magyar érdekek mellett, adjanak elég erőt a küzdelemhez.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Salma Hayek az esküvőjén is a melleit mutogatta - fotók

origo.hu

Háborús üzenetet küldött Oroszország Amerikának

mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

hirtv.hu

Benyújtotta lemondását Ukrajna mezőgazdasági minisztere

origo.hu

G.w.M hatalmas titkot árult el születendő kisfiáról

travelo.hu

Csodálatos, ingyenes nádkoronasétány épült ezen a balatoni strandon

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HARCÉL

Kovács Zoltán: Magyarország tekintélyének, becsületének és intézményrendszerének megvédése kötelességünk

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert

POLITIK

Macron is szeretne megszabadulni Ursula von der Leyentől?

POLITIK

A CPAC Hungary kiállás a hagyományos értékek mellett

POLITIK

A NATO döntő szerepre készül Ukrajnában