Létrehozva: 2020.11.05.

Soros György akarata érvényesült az Európai Parlamentben

A magyar származású pénzügyi spekuláns javasolta eredetileg azt, amit az Európai Parlament csütörtökön elfogadott. Soros György javaslata úgy szólt, hogy csak az az uniós tagállam kapjon pénzt az uniótól, amely bevándorlókat is befogad. Éppen ezzel egyidejűleg a Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a menekültügyi jogszabályok miatt...

Varga Judit igazságügyi miniszter az üggyel kapcsolatban a Facebookon tett közzé egy bejegyzést. A tárcavezető úgy fogalmazott, hogy Magyarország álláspontja szerint az Európai Parlamentnek a járvánnyal és nem politikai, ideológiai vitákkal kellene foglalkoznia. Ha már segíteni nem tudnak, legalább ne gátolják a tagállamok, így Magyarország járvány elleni védekezését és a gazdaság újjáépítését.

Az igazságügyi miniszter szerint elfogadhatatlan, hogy az Európai Parlament a jelenlegi járványhelyzetben és az Európa gazdasága előtt álló súlyos kihívások ellenére sem hagy fel Magyarország politikai és ideológiai zsarolásával. Elfogadhatatlan, hogy a magyar ellenzéki EP képviselők Magyarország gazdasági érdekei ellen dolgoznak Brüsszelben.

Ideje lenne, hogy az Európai Parlament a probléma helyett a megoldás részévé váljon, és ne veszélyeztesse az uniós költségvetés elfogadását. Enélkül az EU nem tud segítséget nyújtani azoknak a tagállamoknak, amelyek erre leginkább rászorulnak.

Magyarország tartja magát a szerződések rendelkezéseihez és az állam- és kormányfők júliusi megállapodásához. Ezt várjuk el valamennyi uniós intézménytől is. Az EP meg akarja kerülni a szerződéseket és fel akarja rúgni a történelmi költségvetési alkut, ami felelőtlen és elhibázott lépés – tette hozzá.

Varga Judit igazságügyi miniszter

Varga szerint az uniós költségvetés egyetlen eleméről sincsen megállapodás addig, amíg az összes eleméről meg nem állapodtunk.

Magyarország letette az asztalra saját javaslatát, ami valódi költségvetési ellenőrzési mechanizmust hozna létre, nem pedig ideológiai zsarolási eszközt.

Most a járványügyi védekezésnek és az európai gazdaság talpra állításának van az ideje. Ha az európai intézmények és a magyar ellenzéki EP képviselők ezt nem ismerik fel, viselniük kell ennek történelmi felelősségét – zárul a bejegyzés.

Kezdettől nyilvánvaló, hogy ezt a „jogállamisági mechanizmusnak„ nevezett eljárást valójában egy zsarolási és nyomásgyakorlási eszközként akarják bevetni Magyarország és mindazon országok ellen, amelyek nem akarják betelepíteni a migránsokat, megvédik a bevándorlástól a határaikat, a kultúrájukat, és megvédik a nemzeti szuverenitásukat – közölte a Fidesz.

A jogállamiság és a bevándorlás ügye immár évek óta átszövi az európai politika dinamikáját: míg a konzervatív vezetésű államok az egyik sarokban, az Európai Parlament és a liberális vezetésű nyugati tagállamok a másikban állnak. Soros György, az Európai Parlament balliberális, bevándorláspárti oldalával áll szoros kapcsolatban. A spekuláns legutóbb pár héttel ezelőtti közleményében értekezett arról, hogy politikai feltételekhez kellene kötni az uniós források kifizetését; hogy ez miként működik a gyakorlatban, azt Magyarországon kellene először kipróbálni – írta a Magyar Nemzet.

A kormánypártok és a nemzeti kormány elutasítja, hogy Magyarország bevándorlóországgá váljon, ezt pedig Soros György nem tudja elfogadni ” – így reagált Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója Soros közleményének hírére még október elején. A jogállamisági feltételek mellett egyébként az EU migrációs paktumjáról is állandó tárgyalás zajlik az EU-országok és az uniós intézmények között, tehát ez lehet a következő csatatér Budapest és Brüsszel között.

Soros György és az általa támogatott civil szervezetek minél liberálisabb bevándorláspolitikát akarnak meghonosítani Európában, ám ez a magyar kormány számára elfogadhatatlan.

Nem mellesleg amiatt, hogy időközben a járvány sújtotta kontinens iszlamisták általi fenyegetettsége is folyamatosan növekszik. Az elmúlt hetekben Franciaországban több brutális, lefejezéses támadás is történt, hétfőn pedig Bécsben lövöldözött az Iszlám Állam katonája.

Az Orbán-kormány csak idén ősszel több alkalommal mondott nemet az Európai Parlament által szorgalmazott jogállamisági feltételrendszer kialakítására, illetve az Európai Bizottság újdonsült migrációs kvótaterveire.

Fidesz: Szégyen, hogy Brüsszel a politikai zsarolással van elfoglalva

A Fidesz-KDNP egy csütörtöki közleményében is arra emlékeztetett: Brüsszel ismét Soros megrendelését teljesíti, amikor az uniós források kifizetését politikai feltételekhez akarja kötni.

„Kezdettől nyilvánvaló, hogy ezt a „jogállamisági mechanizmusnak„ nevezett eljárást valójában egy zsarolási és nyomásgyakorlási eszközként akarják bevetni Magyarország és mindazon országok ellen, amelyek nem akarják betelepíteni a migránsokat, megvédik a bevándorlástól a határaikat, a kultúrájukat, és megvédik a nemzeti szuverenitásukat. Minden eszközt felhasználnak, hogy a nemzeti kormány helyett egy bevándorláspárti baloldali kormányt ültessenek hatalomba. Szégyen, hogy a koronavírus-járvány és az egymást érő iszlám terrortámadások közepette Brüsszel továbbra is a politikai zsarolással van elfoglalva ahelyett, hogy segítené a tagállamokat a védekezésben” – írták.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

life.hu

Katalin rákdiagnózisa megváltoztatta Vilmos herceggel való kapcsolatát

mandiner.hu

Váratlan üzenet Németországból: „Hálásak lehetünk Magyarországnak!"

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

travelo.hu

Videó: Egy hatalmas Boeing géppel intett búcsút a levegőben a pilóta

origo.hu

Elárasztanak minket a poloskák, ilyen veszélyesek még sosem voltak

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

ripost.hu

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HARCÉL

Kovács Zoltán: Magyarország tekintélyének, becsületének és intézményrendszerének megvédése kötelességünk

POLITIK

Macron is szeretne megszabadulni Ursula von der Leyentől?

POLITIK

A CPAC Hungary kiállás a hagyományos értékek mellett

POLITIK

A NATO döntő szerepre készül Ukrajnában

POLITIK

Ez a magyar CPAC igazi célja

POLITIK

A dollárbaloldal az utolsó perceket is kihasználná Brüsszelben

POLITIK

Orbán Viktor beszédével ma kezdődik a CPAC HUngary

POLITIK

Palesztinpárti tüntetések, zsidógyűlölet az USA egyetemein