Létrehozva: 2019.04.17.

Soros György arrogáns és romboló oligarcha

Soros György kritizálásának joga mellett érvelt Frank Füredi, a University of Kent szociológus professzora, aki a Spiked online közéleti fórumon közzétett véleménycikkében azt is egyértelmûsítette: el kellene számoltatni az "arrogáns és romboló oligarchát".

Frank Füredi érthetetlennek és veszélyesnek tartja, hogy Soros védelmezői és a liberálisok mindenki antiszemitának és rasszistának bélyegeznek, aki kritizálni merészeli Soros Györgyöt. Szerinte

nem antiszemitizmus Soros kártékony tevékenységéről, üzelmeiről, birodalmi ambícióiról és oligarchikus motivációjáról beszélni.

A szociológus a brit kormány által kirúgott tanácsadót, Roger Scrutont is védelmébe vette, akit éppen amiatt távolítottak el, mert egy interjúban kiállt Orbán Viktor miniszterelnök bevándorlásellenes politikája mellett, és közben arról is beszélt, hogy Magyarországon igenis létezik Soros-birodalom. Azt is kijelentette, hogy teljes nonszensz antiszemitizmussal vádolni Orbán Viktor miniszterelnököt.

Volt idő, amikor Soros kritizálása nem volt azonnal eretnekség. Korábban lehetett írni és beszélni Soros parazita viselkedéséről, a könyörtelen spekulánsról, akinek cselekedetei más emberek életére is romboló hatással bírt.

Füredi veszélyesnek tartja az antiszemitizmus vádjának „fegyverként” való felhasználását, mivel az káros hatással jár a tényleges antiszemitizmus elleni küzdelemre.

A „gyáva konzervatív kormány sokkoló lépése” Füredi szerint rámutat arra is, hogy a szólásszabadsággal nem lehet élni akkor, amikor Soros György kritizálásáról van szó. Szent emberként, Teréz anya férfi verziójaként tekintenek Sorosra, akit a Financial Times 2018-ban az év emberének választott, mint a liberális demokrácia zászlóvivőjét.

A változás oka a nyugati politikai elit és médiatámogatóik ráeszmélése, hogy elvesztették legitimitásuk nagy részét, aminek következtében

kulturális háborút indítottak az értékeiket kihívás elé állító, általuk megvetően populista erőknek nevezett oldallal szemben.

Ennek eredményeképpen kényszerülnek arra, hogy a morális és politikai autoritásukat kérdőre vonók ellen könyörtelenül fellépjenek, és Soros Györgyben egy populizmus-ellenes hőst tiszteljenek.

Soros magyarországi szerepével kapcsolatban Füredi utalt arra, hogy ha Scruton helytelenül hivatkozott a „Soros-birodalomra”, az nem a próbálkozás hiánya miatt volt, ugyanis

Soros György az 1980-as évek óta igyekezett a politikai személyiségeken keresztül a magyar közéletet befolyásolni.

A professzor szerint újragyarmatosító és demokrácia-ellenes arrogancia az, ahogy a Soros által támogatott civil szervezetek befolyásolni kívánják egyes országok politikai berendezkedését.

Füredi állítja, Soros védelmezőinek őrült magatartása egyre több embert indít majd arra, hogy kérdéseket tegyen fel az oligarchával és a romboló magatartásával kapcsolatban.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az ajtónak vágta Magyar Péter a terhes Varga Juditot, késsel fenyegette, gyakran bezárta - borzalmas részletek

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

hirtv.hu

Zelenszkij korábbi szövetségesének példa nélküli interjúja borzolja a kedélyeket Ukrajnában + videó

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

vg.hu

Brutális baleset Baltimore-ban: több kilométeres híd omlott össze – videó

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

astronet.hu

Április havi horoszkóp: nagy felismeréseket tehetünk

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-