POLITIK

Házakat önt el a víz, több településen szivattyúzni kell

Egyre rosszabb az árvízi helyzet, az eső is gondot okoz. Több településen homokzsákokkal kell védekezni a tûzoltóknak.
  • Szerző: Ripost

Ár és -belvíz okoz gondokat Vas megyében.

40 milliméter csapadék hullott két nap alatt a környéken, ami miatt jelentősen megnőtt a Rába vízszintje - közölte a katasztrófavédelem.

Szentgotthárdnál és Körmendnél I. fokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni.

A tűzoltók a környező településekről is sok hívást kapnak a házakat veszélyeztető belvíz miatt is.

A körmendi Mátyás király utcában a nagy mennyiségű csapadék a szennyvízhálózatot és a csapadékelvezető hálózatot is telítette. A körmendi hivatásos tűzoltók három szivattyúval a vizet az Északi öv árokba emelték át.

Magyarszombatfán a nagy mennyiségű csapadék miatt a vízelvezető árkok teltek meg, négy lakóház közvetlen, hat lakóház közvetett veszélynek volt kitéve. A helyszínen a lenti hivatásos, valamint a magyarszombatfai és a bajánsenyei önkéntes tűzoltók a helyi polgárőrség segítségével szivattyúzták ki a vizet, miközben a lakóházak védelmére ötszáz homokzsákot és három köbméter homokot is felhasználtak.

Velemér település Fő útján a nagy mennyiségű csapadék miatt a vízelvezető árkok teltek meg, átereszek dugultak el. A víz által veszélyeztetett két épület közeléből a felgyülemlett csapadékot az őriszentpéteri önkéntes tűzoltók távolították el.

Alsószölnökön a Szölnök-patak kilépett a medréből, ami öt épületet közvetlenül veszélyeztetett. Az alsószölnöki és a felsőszölnöki önkéntes tűzoltók itt összesen mintegy ezer homokzsákkal kezdték meg az árvíz elleni védekezést.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?