LELKIZŐ

Bántalmazásáról vallott a népszerű magyar sztár

A legendás blueszenész életének első szakasza maga volt a pokol, az apja nem bánt vele jól.
címkék:
  • Szerző: ripost

Szörnyű gyermekkori titokról vall az ATV Spirit Húzós című csütörtök esti adásában Földes László Hobo. A népszerű zenész Rónai Egonnak bevallotta, hogy a gyermekkora pokoli volt, mert az apja, Földes László, az MSZMP Központi Bizottságának tagja éveken át bántalmazta őt.

Fotó: Szabolcs László / Ripost

„Kétféle csavargó volt és van. Van, aki szeret csavarogni, ismerkedni, utazni, van, akinek meg menekülnie kell. Nekem menekülnöm kellett. Az, hogy én csavargó vagyok, egy pejoratív valami volt az apám számára. Én így lettem csavargó, nem úgy, mint az igazi hobók, akik elmentek kalandokat keresni. Nekem jobb volt máshol, mint otthon” – sóhajtott Földes, majd óvatosan, mint aki talán még mindig fél attól, mi lehet majd a következménye, kimondta a döbbenetes szavakat.

Vertek, igen, engem is vertek. (...) Az, hogy kisfiú vagy és félsz, hogy este mi lesz otthon, az nem múlik el soha. Az emberben a rossz dolgok benne vannak. Engem meggyógyított a szeretet, nem vagyok bajban. De vannak dolgok, amiket sosem heversz ki„ – idézi a Blikk a zenész szavait.

címkék:
És ezeket olvastad már?