INSIDER

Ezek az utolsó órák, fájdalmas búcsút kell vennünk a nyártól

Ahogyan az utóbbi években szinte mindíg, idén is szépen kitolódott a nyár. Vasárnap még tombol egyet a meleg, de lassan jön a lehűlés.
  • Szerző: Buster

Úgy tűnik, szeptember utolsó hétvégéje egybeesik az utolsó igazán nyárias napokkal. Vasárnap majdnem 30 fokig kúszhat a hőmérő higanyszála, de hétfőtől érkezik a fokozatos lehűlés.

Napsütéses szép időnk lesz
Fotó: Pixabay.com

Íme a kopponyeg.hu előrejelzése:

Vasárnap

Ragyogóan napos idővel búcsúzik a szeptember. Csak kevés fátyolfelhő jelenik meg az égen, csapadék nem alakul ki. A délies szél csak néha élénkül meg. 23 és 28 fok közötti kellemes, nyárias meleg időre számíthatunk. Bátran tervezhetünk kinti programot.

Hétfő

Nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de egészen északkeleten estig maradhat a napsütés. Szórványosan várható zápor, délen zivatar is. Az északira forduló szél többfelé megélénkül. 25 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Kedd

Változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég, de csak elszórtan fordulhat elő zápor. Néha megélénkül az északi szél. 21-26 fok valószínű.

Szerda

Eleinte változóan, délután már erősen felhős lesz az ég. A több napsütés keleten várható. Főleg a délutáni óráktól, a Dunántúlon alakulhat ki csapadék. Estig a délkeleti, estétől az északnyugati szél erősödhet meg. 21-22 fok köré csökken a hőmérséklet.

Csütörtök

Erősen felhős időre van kilátás, és elsősorban délelőtt alakulhat ki eső, záporeső. Tovább gyengül a nappali felmelegedés: délután már csak 17-22°C várható.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?