POLITIK

Emlékszel 2013 márciusára? Ismét hóval támad hétvégén az időjárás!

Szombaton az ország több pontján is hóesés várható, noha ebben az időszakban már a rügyező fák közt kellene sétálni a kellemes tavaszi időben.
címkék:
  • Szerző: ripost

Nem a klasszikus tavaszi időjárás várható a hétvége folyamán. Szombaton havazást ígér az előrejelzés, ezért csaknem olyan időre számíthatunk, mint 2013 márciusában.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szombatra virradó éjszaka keleten és délen felszakadozik, csökken a felhőzet, másutt viszont egy északnyugatról érkező gyenge hidegfrontnak köszönhetően nagyrészt erősen felhős marad az ég – írja a metnet.hu.

Furcsa időjárás: március van, de szombaton havazás várható

Furcsa időjárás: március van, de szombaton havazás várható
Fotó: metnet.hu

Szombat délután keleten a változó felhőzet mellett hosszabb napos időszakokra készülhetünk, és itt nem valószínű csapadék.

Másutt gyakran lesz erősen felhős az ég, de délután északnyugat felől már megkezdődik a felhőzet csökkenése.

Az ország középső, Dny-ÉK irányú sávjában többfelé várható hózápor, havaseső-zápor, illetve kezdetben helyenként még tartósabb (de gyenge) havazás. Főként a Duna-Tisza közén egy-egy zivatar is kialakulhat.

A Dunántúl nyugati felén megélénkül, időnként megerősödik az északi szél, míg másutt gyenge vagy mérsékelt marad az északkeleti, keleti irányú légmozgás. Délutánra többnyire 4 és 9 fok közé melegszik a levegő, de a nyugati határvidéken csak 2-3 fok körül tetőzik a hőmérséklet.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?