INSIDER

Megörültél, hogy végre itt a nyár? Van egy rossz hírünk

Nagyon vártuk már az igazi nyarat, de azért lesz benne egy aprócska szünet. A java viszont csak ezután jön, hiszen jövő héten 32 fok is lehet.
  • Szerző: Buster

Az előttünk álló néhány napban folyamatosan 30 fok körüli csúcshőmérsékletre kell számítanunk, de szinte minden nap előfordulhatnak zápotok-zivatarok, melyek időlegesen enyhülést hozhatnak a nyári melegben.

Néhány nap és jön az enyhülés

Vasárnap már csak 25 fokig melegszik a levegő Fotó: 123rf

Csütörtökön a napos-gomolyos idő mellett helyenként ismét kialakulhatnak záporok, zivatarok. Az északias szél élénk, északkeleten, nyugaton és zivatarok környezetében erős lesz. A maximumok 25-30 fok között alakulnak.

Pénteken is gomolyfelhők zavarhatják meg napsütést, melyekből a Dunántúlon többfelé, másutt elszórtan várható zápor, zivatar kialakulása. Az északias szél többfelé élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet. Hajnalban 10-17, délután 24-29 fokra van kilátás.

Eső

Időnként záporok és zivatarok hozhatnak enyhülést Fotó: 123RF

A szombat túlnyomóan napos, nyári időt tartogat, elszórt záporokkal, zivatarokkal, élénk északi, északnyugati széllel. A maximumok 25-30 fok között alakulnak. Este észak, északnyugat felől záporokkal, zivatarokkal hidegfront érkezik.

Vasárnapra felfrissül a levegő, a reggeli, kora délelőtti órákra a front elvonul, mögötte kisüt a nap. Napközben már csak kisebb záporok alakulhatnak ki helyenként. Erős, a Dunántúlon viharos lesz az északnyugati szél, mérséklődik a meleg, 20-25 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Fotó: idokep.hu

A következő héten napról napra melegszik majd az idő és vasárnap nem hogy visszatér a kánikula, de fokozódik is. Vasárnapra 32 fokot jósolnak a meteorológusok.

idokep.hu

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?