Létrehozva: 2020.05.11.

Így „mentegette” a bíróság az erőszakoló migránst

Bár a mindössze 13 éves kislány súlyos hasi vérzést szenvedett el, amikor a migráns megerőszakolta, a bíróság szerint az eset mégsem számít durva erőszaknak. Az elkövetőnek ráadásul börtönbe sem kell mennie, mert állítása szerint 2002-ben született, így még kiskorú – bár a róla készült képek másra engednek következtetni.

Az ügyben szereplő, állítólag akkoriban mindössze 17 éves migráns 2019 nyarán csábította el az erdőbe Svédországban azt a 13 éves kislányt, akit aztán kegyetlenül megerőszakolt.

Bár a lány próbálta jelezni, hogy ő nem kíván lefeküdni a bevándorló fiúval, ez őt nem érdekelte és ráerőszakolta magát az áldozatára. A szexuális erőszak után a lánynak súlyos sérülései lettek, többek között hasi vérzése is – az őt megvizsgáló orvos azt mondta, még nem látott ilyen súlyos vérzést. A Shokrallah nevű migránst még aznap este elfogta a rendőrség, és kiderült, hogy a fiú alkohol befolyása alatt is állt, számolt be róla a svéd média.

Az ügyben még januárban hozott először ítéletet a jönköpingi kerületi bíróság, a döntés szerint pedig a migráns által elkövetett szexuális erőszak nem számít durvának, ahogyan azt az illetékes orvos megállapította. Ezt azzal indokolták, hogy bár Shokrallah durván bánt a lánnyal, mégsem verte meg és nem is fojtogatta, tehát a vád csak „egyszerű” szexuális erőszak gyermek ellen, nem pedig ennek egy súlyosabb változata.

A migráns büntetése a jönköpingi bíróság ítélete szerint 120 óra ifjúsági szolgálat lett azért, mert saját bevallása szerint 2002-ben született, tehát még kiskorúnak számít. Ezen felül 115 ezer svéd koronát is ki kell fizetnie a lánynak, 2025-ig pedig el kell majd hagynia Svédországot. Börtönbüntetésre nem ítélték a bevándorló bűnözőt, helyette pszichológiai kezelésnek kell majd csak alávetnie magát, hogy orvosolják a szexuális problémáit, illetve a súlyos alkohol- és droghasználatát.

Áprilisban aztán fellebbezéssel a götai fellebbviteli bíróság elé került az ügy, mert az áldozat képviselői nem értettek egyet az ítélettel. Nagy változást azonban nem hozott az újabb tárgyalás sem, a bíróság most is úgy döntött, hogy a Shokrallah által elkövetett erőszak nem számít durvának, és azt is figyelembe kell venni, hogy az incidens idején a fiú még a 17. életévét sem töltötte be. Mindemellett azért megemelték a Shokrallah által fizetendő pénzbíróságot, több ifjúsági szolgálatot is kell letöltenie, az országot viszont csak 2030-ig kell elhagynia.

Shokrallah egyébként még évekkel ezelőtt érkezett meg Svédországba kísérő nélküli migránsként, majd 2015 októberében kért lakhatási engedélyt. Ezt a kérelmét első körben elutasították, 2018 márciusában azonban mégis megadták neki. Saját bevallása szerint 2002-ben született, tehát még csak idén lesz nagykorú, a képeket elnézve azonban könnyen lehet, hogy sok más bevándorló társához hasonlóan ő is hazudott a koráról, és valójában sokkal idősebb annál, mint amennyinek mondja magát.

Egy másik eset is sokakat felháborított Egy kettős állampolgársággal rendelkező szomáliai migránst és két litván vendégmunkást ítéltek el néhány hónapja Svédországban ugyancsak egy 14 éves kislány elrablása és megerőszakolása miatt. A tettesek – sokak szerint ugyancsak – feltűnően enyhe büntetést kaptak A 19 éves szomáliai-svéd kettős állampolgárságú Abukar Ahmed Mohamed a SnapChat-en ismerkedett meg egy 14 éves kislánnyal, Borlänge városában – írja a Voice of Europe a Nyheter Idag című svéd hírportál információira hivatkozva. A migráns találkozót beszélt meg a lánnyal. A szomáliai migráns két litván vendégmunkás barátjával, az 56 éves Aleksandras Makéjévas-al és a 36 éves Mindaugas Siaulys-al felvették az autójukba a lányt és azt mondták neki, hogy elviszik valahová a belvárosba. Ehelyett egy külvárosi lakótelepre vitték őt az akarata ellenére, és ott Abukar Ahmed Mohamed, illetve Mindaugas Siaulys megerőszakolták a svéd kislányt. Vélhetően fogadásból, a helyi sajtó szerint Siauls fizetett is a szomáliai migránsnak a nemi erőszakért. Aleksandras Makéjévas végignézte az egészet Nemsokára mindhárom külföldit letartóztatták a rendőrök és ezt követően megindult ellenük a bírósági eljárás. Mindaugas Siaulys-t – akiről időközben kiderült, hogy drogkereskedelemmel is foglakozott – nemi erőszakért, emberrablásért és kábítószerekkel való visszaélés miatt 5 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Miután szabadul, kiutasítják Svédországból. A szomáliai migráns négy év letöltendőt kapott nemi erőszakért, emberrablásért és drogkereskedelemért. Továbbá 107 000 svéd korona – mintegy 10 000 euró – pénzbírság megfizetésére is kötelezték. Aleksandras Makéjévas-t emberrablásért és kényszerítésért mindösszesen 3 hónap fegyházra ítélték.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szabó Zsófi kapta Ördög Nóra sikerműsorát

origo.hu

Itt a bejelentés: Oroszország kész hadat üzenni a NATO-nak

borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

vg.hu

Otthon-felújítási program: jönnek a részletek, változnak a feltételek

ripost.hu

Megint nagyot fog esni az üzemanyag ára, eddig érdemes várni a tankolással

mandiner.hu

Minden a könnyeivel küzdő Szoboszlai arcára van írva, teljesen összetört a lecserélése után (FOTÓ)

travelo.hu

Nem engedik fel a magyar hegymászót a világ egyik legmagasabb csúcsára

ripost.hu

Ez lenne a világ legrövidebb IQ-tesztje? Csupán egyetlen kérdésből áll, mégis sokakon kifog

ripost.hu

Érkezik az áprilisi telihold, 3 csillagjegynek megváltozik az élete

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert

POLITIK

Macron is szeretne megszabadulni Ursula von der Leyentől?

POLITIK

A CPAC Hungary kiállás a hagyományos értékek mellett

POLITIK

A NATO döntő szerepre készül Ukrajnában