NÍNÓ

Így számolták fel a rendőrök a magyar prostimaffiát

Prostituáltnak adták el a lányokat az elmúlt négy évben, minden pénzüket elvették, és sokszor meg is verték őket. A Készenléti Rendőrség csapott le rájuk, de negyedik társuk még szökésben van.
  • Szerző: Ripost

 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Felderítő Főosztály Bűnszervezetek Elleni Osztálya csapott egy bandára, mely 2016 óta emberkereskedelemmel foglalkozott: tisztességes munka ajánlattal hitegettek nőket, akiket később Németországba és Svájcba szállítottak, egymás között adták-vették, és bordélyházakban dolgoztatták őket.

Ha a kuncsaftoktól panasz érkezett egy prostituáltra, akkor őt a szervezet vezetője megverte. Ha a bordélyház internetes oldalára érkezett negatív komment a szolgáltatásokkal kapcsolatban, akkor az összes lányt bántalmazta. A készenléti rendőrök német és svájci társaikkal együtt beazonosították a banda három tagját, és 2020. február 17-én hajnalra összehangolt bűnügyi akciót szerveztek Nagykanizsára.

Ennek alkalmával a rendőrök elfogták a bűnszervezet vezetőjét, az 50 éves H. Imrét, valamint a csoport másik két tagját, a 33 éves A. Józsefet és a 28 éves O. Líviát, majd kutatásokat tartottak otthonaikban. A nyomozók mobiltelefonokat, informatikai eszközöket és feljegyzéseket foglaltak le, és a bűncselekményekből származó készpénzt és ékszereket, továbbá egy nagy értékű autót foglaltak le, és zár alá vettek három ingatlant.

A KR NNI Bűnszervezetek Elleni Főosztályának nyomozói a bűnözői csoport három elfogott tagját gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A negyedik bandatag szökésben van, őt még keresik a rendőrök.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?