INSIDER

Közlekedési pokol Budapesten: Kilenc óra után beüt a káosz az 1-es villamos vonalán

Kimaradt járatok, garázsmenet és tanulószerelvények lassítják a közlekedést a rekkenő hőségben. Így telik egy reggel a Hungária körúton.
  • Szerző: Doris

Érthetetlen a reggeli menetrend az 1-es villamos vonalán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Közlekedési pokol Budapesten: Kilenc óra után beüt a káosz az 1-es villamos vonalán

Fotó: Metropol

Rengetegen járnak erre még 8 óra után is, hiszen az iskolai nyári szünet megkezdésével a csúcsidő belelóg a 9 óra utáni időszakba, mivel az irodákban dolgozók, és a népligeti buszpályaudvarról utazók ilyenkor is közlekednek. A Metropol több munkatársa is az említett szakaszon jár, ahol napi szinten mindenki azt tapasztalja, hogy az egyik végállomástól a másikig eljutni embert próbáló feladat. Sokszor akár plusz 40 percet is igénybe vehet, mire eljut az ember a munkahelyére.

Fotó: Metropol

A Metropol utánajárt, hogy mi lehet az oka a jelenségnek. A tapasztalatok szerint ugyanis reggel 9 óráig minden rendben működik, sűrűn járnak a villamosok különböző típusai, ezzel elkerülve a reggeli kavarodást. Kilenc óra után azonban valami megváltozik, és beüt a káosz a Hungária körúti villamos vonalán.

Fotó: Metropol

Számos járatot kiállítanak a Hidegkúti Nándor Stadionnál, tanulójáratok, félreálló szerelvények, vagy csak a Puskásig járó villamosok róják az síneket, de az is előfordulhat, hogy szimplán bejelentik a járaton az utasoknak, hogy a villamos nem megy tovább. A probléma nem új keletű, ám a nyári embert próbáló hőhullámban még idegesítőbb, ha csak a harmadik, negyedik járatra férünk fel húsz perc várakozás után.

Fotó: Metropol

Az utca emberét is megkérdezték, hogy szerintük is problémás-e a 9 óra utáni időszak a Hungária körúton?

Balázs: „Ritkán járok erre ebben az időszakban, de nem vagyok megelégedve a villamosokkal. A régi kocsikon nincsen légkondi, az újakon pedig hol üzemel, hol nem, és irtó nagy a meleg.”

Berni: „Volt már, hogy késtem a munkámból, mert nem jött a sima egyes, de szerencsére még retorzió nem ért emiatt a főnökeimtől.”

Krisztián: „Ritkán járok az egyes villamossal, így még nem tapasztaltam ezt a problémát, szóval a kimaradó járatok nem zavarnak. Engem az zavar, ha nincs légkondi. Nagyon meleg tud lenni a régi villamosokon, így én inkább addig várok, ameddig nem érkezik egy olyan, amin van klíma.”

Roli: „Autóval járok, sajnos most szervizben van, emiatt így kellett jönnöm, de ma lehet, hogy elkések… A dugótól persze nagyon ideges leszek mindig, de ez van.”

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A mézeskalács-recept, amit mindenki el fog kérni
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?