INSIDER

Borzongató rejtély, mi okozhatta a 13. kerületi férfi halálát

A Podmaniczky-alagút 13. kerületi oldalán vesztette életét a napokban. Bár az idegenkezűséget kizárták, a halál oka egyelőre rejtély.
  • Szerző: Ripost

Az interneten számolt be egy szemtanú az egyik februári reggel történtekről. Először három puffanást hallott a Podmaniczky-alagút 13. kerületi oldala felől, majd 4-6 rendőrautó, és 2-3 mentő fényeit is látta a helyszínen, másnap pedig valamiféle emberi váladék nyomait fedezte fel a földön, melyet mésszel szórtak le.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nem ismerik egyelőre a halál okát

A BRFK a kérdésére megerősítette, hogy egy férfi vesztette életét a helyszínen, az idegenkezűséget azonban kizárta a rendőrség, a halál okát közigazgatatási eljárás keretében vizsgálják.

Utóbbit majd az orvosszakértői vizsgálat fogja megállapítani, annak eredménye viszont már nem lesz nyilvános. A férfi halálát okozhatta egy egyszerű szívroham is, de akár alkohol- vagy kábítószermérgezés is.

Az eset azért különös, mert a éppen itt, a Podmaniczky-alagút ezen oldalán forgatott egy videót még augusztusban, amikor a rendőrség bejelentette, hogy Magyarországon is egyre több helyen terjesztik a legújabb dizájnerdrogot, a „bikát”.

A Szabolcs utca lakói lapunknak akkor azt nyilatkozták: félnek. A környéken fényes nappal is virágzott az olcsó drogok kereskedelme.

A februári halálesetnek persze elképzelhető, hogy semmi köze sincs ahhoz, hogy a környék ismert a drogterjesztők és a kábítószert vásárolni akarók körében is, a Podmaniczky-alagutat pedig sokan nappal is szeretik elkerülni, mert többször találkozni benne kétes alakokkal. A kora reggeli időpont, a helyszín és a helyszínre érkező több rendőrautó miatt azonban az is elképzelhető, hogy valaki valamilyen olcsó drog miatt vesztette életét.

Pszichoaktív szert használó fiatalok

A rendőrség által közölt fotón pszichoaktív szert használó fiatalok szerepelnek Fotó: police.hu

Tavaly mintegy huszan vesztették életüket a bika nevű szer miatt, többek között egy bükkszentmártoni négy gyermekes apuka is.

Dr. Funk Sándor toxikológus korábban a Borsnak azt nyilatkozta, a bika kegyetlen haláltusát is okozhat. „Ez az új dizájnerdrog elsősorban az idegrendszert támadja meg, amitől a szert használó zombiszerű állapotba esik. A külső szemlélő számára úgy tűnhet, mintha a fogyasztó a tudatánál lenne, de valójában nincsen, nem orientált, nem tudja követni az eseményeket.A halál akkor áll be, ha a keringés és a légzés is felmondja a szolgálatot. A fulladozás lehet negyed óra, de egy-két óra is” – magyarázta Funk.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?