INSIDER

4 nap alatt tekerte körbe a Balatont kerekesszékkel

Kitartásból és küzdésből jelesre vizsgázott Borsodi Bence. A 27 éves férfi komoly előzetes edzések után négy nap alatt „hajtotta” körbe a Balatont, egészen pontosan 227 kilométert tett meg.
  • Szerző: Ripost

Mindig is szerette volna kipróbálni a kertészmérnök Borsodi Bence, hogy hol van teljesítőképességének a határa. Öt évvel ezelőtt biciklivel egy nap alatt körbetekerte a Balatont, de aztán egy csúnya autóbalesetet szenvedett. Más talán feladta volna a mozgást, a sportolást, de őt ennél keményebb fából faragták. Bár kerekesszékbe kényszerült, a mozgással, a kihívásokkal ezután sem szakított.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

rhdr

„2018-ban kerekesszékesként a Velencei-tavat kerültem meg, ami 32 kilométer, tavaly pedig egy barátommal a Fertő tavat három nap alatt, ami 126 kilométeres távot jelent„ – mondta Bence.

A fiatalember semmit nem bízott a véletlenre, így több hónapig készült 20-25 kilométeres távokkal. „Szállást sehol nem foglaltunk. Amikor ránk esteledett, felvertük a sátrat és abban aludtunk” – tette hozzá Bence.

A férfi ezután még komolyabb célt tűzött ki maga elé. Elhatározta, hogy kerekesszékével körbehajtja a Balatont.

„A terepviszonyokkal nagyjából tisztában voltam, ám pontos tervet kellett készíteni a napi etapokról és a szállást is ennek megfelelően kellett foglalnunk „– mondta Bence.

„Elsősorban a váll-, a triceps- és a mellizmaimat erősítettem kondíciós edzésekkel. Egy barátommal, Kluiber Patrikkal vágtunk neki az útnak, én hajtottam a kezemmel, ő pedig mögöttem gyalogolt. Keszthelyről indultunk. Az első nap Révfülöpig 49 kilométert tettünk meg. A második szakasz 57 kilométeres volt, a harmadik nap 63 kilométer, míg a negyedik napon 58 kilométer után értünk vissza Keszthelyre ”– tette hozzá Bence.

„A sebességem 5-6 kilométer volt, néha kicsit gyorsabb is – mosolyodott el Bence, aki szeretne majd egy Hand bike-ot, azaz egy speciális kerékpárt venni, amit kézzel tud hajtani, de ilyen nagy távokra már nem vállalkozna, mert elmondása szerint az nagyon megterheli a kezet.„

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?