INSIDER

400 rendőr és kommandós csapott le a győrszentiváni drogklán tagjaira – videó

A győrszentiváni kábítószer-kereskedő hálózat vezetőinél és dílereinél egyszerre jelentek meg rendőrök, kommandósok.
  • Szerző: Ripost

Három megyében, 27 helyszínen egyidőben csaptak le a rendőrök és a Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei június 30-án hajnali 5 órakor.

Összesen 20 embert fogtak el. A banda tagjai nem voltak ismeretlenek a hatóság előtt. Néhány éve közülük többeket már gazdasági bűncselekmények miatt eljárás alá vontak.

Most csaknem másfél éves nyomozás után sikerült összegyűjteni a terhelő információkat, bizonyítékokat, amelyek alapján látókörbe kerültek a kábítószer-kereskedelmet irányítók és a bűnbanda tagjai.

Az akcióban 400 rendőr drogkereső kutyákkal, talajradarral, fali röntgennel kutatást hajtott végre a bűnbanda tagjai által használt ingatlanokban, járművekben.

Helyszínenként több száz grammnyi kábítószergyanús anyagra bukkantak különböző helyeken – plüssmackóban, vázák mélyén, autó kerekében – elrejtve. Találtak egy 77 tőből álló kábítószer-ültetvényt, a termesztéshez szükséges eszközöket, berendezéseket is.

A gyanúsítottak magas fokú konspiráció mellett folytatták tevékenységüket, amelyet a helyszíneken lefoglalt több mint száz bontatlan csomagolású és használt mobiltelefon-készülék, valamint SIM kártya is bizonyít, illetve az is igazol, hogy tevékenységük során több, a személyükhöz nem köthető gépjárművet használtak.

Az akció idején az egyik fő irányító, a 37 éves V. Csaba nem tartózkodott otthonában, majd miután tudomást szerzett a rendőri intézkedésről megpróbált elrejtőzni a hatóság elől. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő munkájának eredményeként azonban rövid időn belül sikerült beazonosítani a szökésben lévő férfi búvóhelyét, akit a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége – még az akció ideje alatt – Tatán, egy apartmanban elfogott.

Vagyonvisszaszerzés keretében a nyomozók – a hálózat vezetőitől – három ingatlant vettek zár alá, nagy értékű gépjárműveket, elektronikus eszközöket, készpénzt és egyéb vagyontárgyakat foglaltak le.

A győri rendőrők a 37 éves V. Csaba, a 34 éves V. Lajos, a 30 éves V. Roland, a 24 éves V. Róbert Lucián, a 46 éves V. Róbert és a 74 éves M. Erzsébet győri lakosokat, illetve P. Márk 30 éves nagyszentjánosi, Sz. József 40 éves szombathelyi lakost őrizetbe vették. Őket jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják. A Veszprém megyei rendőrők a bűnözői csoporthoz tartozó drogfogyasztókat fogtak el, ellenük kábítószer birtoklása miatt indítottak eljárást.

Az ügyészség hét gyanúsított letartóztatását indítványozta a szökés, elrejtőzés, az eljárás megnehezítésének, a bűnismétlés veszélye miatt. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva mind a hét gyanúsított letartóztatását elrendelte egy hónapra.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?