Létrehozva: 2022.01.07.

5 nyelven beszél, 3 gyermeket nevel a köztársaságielnök-jelölt, Novák Katalin

Orbán Viktor kormányfő december 21-én jelentette be, hogy Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztert jelöli köztársasági elnöknek, miután Áder János mandátuma lejár, és az alkotmány értelmében nem választható újra.

Sokaknak meglepetést okozott Orbán Viktor bejelentése, miszerint Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztert jelöli köztársasági elnöknek, pedig a választás több szempontból nagyon is érthető és indokolt – írja a Ripost7.

Novák Katalin karrierje egyáltalán nem olyan meglepő és gyors, mint ahogyan a nyilvánosság számára tűnhet, nagyon komoly tanulmányok és rengeteg munka alapozta meg.

Több egyetemen is tanult egyidőben

24 éves korában diplomázott a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem nemzetközi kapcsolatok szakán, okleveles közgazdászként. Már ezzel párhuzamosan megkezdte és egy évvel később fejezte be tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Életrajzából kiderül, hogy 15 éves korában egy évig Los Angelesben járt iskolába, 18 évesen pedig alapítványi ösztöndíjas volt Párizsban, ahol egyetemi évei alatt szintén ösztöndíjasként politikai tanulmányokat is folytatott, majd – már munka mellett – két évig európai uniós képzésben vett részt a francia államigazgatási egyetem és a külügyminisztérium szervezésében. Akik ismerik, azt mondják, úgy beszél angolul és franciául, mint az anyanyelvén, de felsőfokú diplomáciai szaknyelvi vizsgája van németből és középfokú nyelvvizsgája spanyolból is, így a magyarral együtt öt nyelven tudja jól kifejezni magát.

Fotó: MTI

Megdolgozott az előrelépésért

Az egyetem után rögtön a Külügyminisztériumba került referensként. 2004 és 2010 között hat évet sorra születő gyermekeinek szentelt. 2010-től ment vissza a külügybe miniszteri tanácsadóként, majd két évvel később átigazolt az Emberi Erőforrások Minisztériumába, miniszteri kabinetfőnökként. 2014-ben lett család- és ifjúsági ügyekért felelős államtitkár, majd 2020-ban kapott miniszteri kinevezést. 2018-ban országgyűlési képviselővé választották. Mindemellett számos társadalmi szervezetben vállalt szerepet – többek közt a Nők Magyarországért Klub alapító elnöke, a Nők a Magyar Nemzetért Mozgalom elindítója –, négy évig a Fidesz alelnöke volt, s több kitüntetést kapott itthon és külföldön egyaránt.

Húsz éve házas, kamaszok a gyermekeik

Novák Katalin 24 évesen ment férjhez Veres István Attilához, aki ma a Magyar Nemzeti Bank pénz- és devizapiac-igazgatóságának vezetője.

Hivatalba lépése idején 20 éve lesznek házasok a férjével. Tavaly május 4-én tette közzé közösségi oldalán az esküvői fotójukat ezzel a megjegyzéssel: „19 éve ilyenkor mondtuk ki hivatalosan is az igent a közös életre. S tesszük ezt azóta is megannyiszor, nap mint nap, szavakkal, tettekkel.”

Ádám fiuk 2004-ben, Tamás fiuk két évvel később, lányuk, Kata 2008-ban született, tehát ma 13, 15 és 17 évesek. A házastársak megosztják az otthoni feladatokat – árulták el el egy róluk szóló videóban. A család sportos életmódot folytat, Novák Katalin rendszeresen fut, a család együtt jár vízitúrázni, kajakozni, szeretnek kempingezni, kirándulni, túrázni. Hogy erre mennyi idő jut, ha az édesanya köztársasági elnök lesz, majd kiderül. Mindenesetre Novák Katalin lehet az első női köztársasági elnök, férje pedig hasonló szerepbe kerülhet, mint Angela Merkel férje vagy Fülöp herceg.

Fotó: Facebook

Ez is érdekelhet

origo.hu

Drámai fordulat: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

origo.hu

Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

mindmegette.hu

Megdöbbensz, ezért kérik el a személyidet ha az Aldiban vásárolsz

magyarnemzet.hu

Gigantikus mennyiségű drogot foglaltak le egy bűnszövetkezettől

metropol.hu

„Már most jobb Dibusz Dénesnél” - Marco Rossi törheti a fejét a kapusposzton

magyarnemzet.hu

Levillogta a rendőrt az éjszaka közepén az érdi édesapa és nagyon jó oka volt rá

origo.hu

Így búcsúznak a sztárok Azahriah menedzserétől

mindmegette.hu

Hétvégi ebédötletek sertéscombból: íme a 12 legszaftosabb étel a család asztalára

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

„Harcolni fogok azért, hogy élhessen!” - sokan támogatják Dominikot, akin csak az 1,3 milliárdos terápia segíthet

INSIDER

Megtörten nyilatkoztak a szülők: patkány harapta össze kiságyában a csecsemőt Pest vármegyében

INSIDER

Hátborzongató, ami a tragédiák sújtotta óbudai ház lakóival történt: Tóth Veráék azonnal elköltöztek

INSIDER

Csekkold le most, hogy be vagy-e jelentve!