INSIDER

Elképesztő: legalább 50 milliót mosott tisztára a 69 éves magyar asszony

Az asszony bankszámláit korábban zárolták, így hozzátartozóit is rávette arra, hogy nyissanak bankszámlákat pénzintézeteknél.
  • Szerző: Ripost

Az 50 milliós pénzmosás ügyében egy 69 éves magyar nő a gyanúsított! A rendőrség információi szerint egy Tolna megyei nő ismeretlen személy kérésére több banknál nyitott saját nevére bankszámlát, melyekre bűncselekményekből származó összegek érkeztek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A nyomozás megállapította, hogy az asszony a bankszámlákhoz igényelt bankkártyákat külföldre – jellemzően Ghánába – küldte el, és az ismeretlen személynek az internetbanki adatokhoz is hozzáférést biztosított.

Családtagjait is rávette a bűncselekményre az asszony
Fotó: Police

A nő több éven át számos bankszámlát nyitott különböző pénzintézeteknél, majd az azokra beérkező összegekhez hozzáférést engedett az általa interneten megismert személy kérésére. A nő engedte, hogy a számláiról a pénzt levegyék, ennek fejében számos alkalommal vett fel ő is kisebb összegeket onnan.

Az asszony bankszámláit korábban – más ügy miatt – zárolták. Ő azonban ezt követően még hozzátartozóit is rávette arra, hogy nyissanak bankszámlákat pénzintézeteknél, amelyekhez szintén hozzáférést adott alkalmi ismerősének.

Képünk illusztráció
Fotó: 123RF

Az eljárás során a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai a 69 éves asszonyt 2021. március 2-án elfogták és pénzmosás megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az eddig beszerzett bizonyítékok alapján a nő legalább 50 millió forintnyi – bűnügyekből származó – összeg tisztára mosásában vett részt – írja a Police.

A mő lakásán tartott kutatás során telefonokat és számítógépet foglaltak le. A nőt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A Szekszárdi Járásbíróság 2021. március 4-én elrendelte a nő bűnügyi felügyeletét.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?