INSIDER

7 fiatal halt meg egy balesetben egy órával ezelőtt – ezzel az álhírrel támadnak az adathalászok

Egyre durvább módszereket használnak a csalók.
  • Szerző: Ripost

Durva adathalász módszerrel támadnak most a csalók. Egy baleset-hírnek álcázott adatlopó linket tesznek közzé.

Az álhír egy olyan súlyos közlekedési balesetről szól, amire mindenki felkapja a fejét. A leírás szerint – amihez egy fotót is mellékeltek – nemrég egy közlekedési baleset történt, amiben 7 , 14-23 év közötti fiatal halt meg és a 8. élet-halál között van.

A szörnyű hír mindenki figyelmét felhívja, hiszen mindenkinek van ilyen korú ismerőse, barátja, családtagja. Ezt használják ki a csalók. Azt írják, hogy a rendőrség arra kér mindenkit, hogy konzultáljon az ismerőseivel és fotót, illetve videót ígérnek a linken az áldozatokról és a súlyos állapotban levő nyolcadikról.

Így érik el azt, hogy minél többne kattintsanak. A linkre kattintva ha valaki beírja az adatait, akkor hozzáférést ad a hackereknek a személyes Facebook adataihoz.

Az álhír több csoportban keringett a napokban, sokan meg is osztották, valósnak gondolva a hírt.

.

Ha ezzel a hírrel találkozol, ne kattints rá! Sok csoportban már figyelmeztetnek az adathalászokra, de sokan bedőlhettek nekik. Ez azért különösen veszélyes, mert új módszer és könnyebben megtéveszti az embereket. Eddig nyereményjátékra hivatkozva fértek hozzá az adatokhoz vagy tartozásra hivatkoztak. A hírnek álcázott adathalászat egészen új dolog .

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókuszkocka, ami nem száraz hatású
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?