Létrehozva: 2020.10.04.

858 fővel emelkedett a fertőzöttek száma és elhunyt 10 idős krónikus beteg

858 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 30 575 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 10 idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 822 főre emelkedett, 7470-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 22 283 fő. Az aktív fertőzöttek 36 %-a, az elhunytak 51 %-a, a gyógyultak 34%-a budapesti. 685 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 42-en vannak lélegeztetőgépen.

A járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat. A kormány ezért egy hónappal meghosszabbította a járvány miatti határellenőrzést és továbbra is kérik az általános szabályok betartását.

Kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért.

Rekordot döntött a napi koronavírus-fertőzöttek száma a szomszédos Szlovákiában is.
Szombaton 818 új esetben igazoltak koronavírus-fertőzést Szlovákiában, ahol a járvány év eleji kezdete óta nem betegedtek meg ilyen sokan egy nap alatt – számolt be a Paraméter.sk felvidéki hírportál.

Az elmúlt 24 órában 8565 tesztet elemeztek ki a laborokban, ezek közül pedig 818 lett pozitív. Ez a legtöbb napi fertőzésszám a járvány kezdete óta. Az eddig igazolt fertőzöttek száma így 13 139-re nőtt. Szombaton egy koronavírus okozta elhalálozás történt, ezzel együtt már 55-en estek áldozatul a fertőzésnek. Szlovákiában 35 pácienst nyilvánítottak gyógyultnak, így már 4828-an küzdötték le a kórt. Jelenleg 275 személyt kezelnek kórházakban, közülük 238-an igazoltan fertőzöttek. Tizenhárman vannak intenzív osztályon, 24-en pedig mesterséges lélegeztetésre szorulnak. Romániában 600-an vannak intenzív osztályon, és már 5000-nél többen haltak bele a koronavírusba.
Az elmúlt 24 órában 1835 fertőzést igazoltak, a nyilvántartott fertőzöttek száma 135 900-ra emelkedett – közölte vasánap a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). Összesen 56 új halálesetet jelentettek, így az áldozatok száma 5003-ra nőtt – számolt be a Maszol.ro erdélyi hírportál, ahol kiemelték, hogy jelenleg 7826-an vannak kórházban, az intenzív osztályon kezelt betegek száma pedig 598-ra emelkedett, ami a legmagasabb a járvány kezdete óta. Ugyanakkor az elmúlt 24 órában mindössze 13 770 koronavírus-tesztet végeztek.
A legutóbbi tájékoztatás óta 1835 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában – közölte vasárnap a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). Olyan személyekről van szó, akiknek korábban nem volt pozitív teszteredményük. Az új esetekkel 135.900-ra nőtt a fertőzöttek száma. 108.135 pácienst gyógyultnak nyilvánítottak. Eddig 2.510.209 koronavírusteszt eredményét dolgozták fel Romániában. Ezek közül 13.770-et az elmúlt 24 órában végeztek el, 8720-at az esetmeghatározás és az orvosi protokoll alapján, 5050-et pedig saját kérésre. Összesen 7826 személyt kezelnek kórházban COVID-19-cel – jelentette a GCS.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Péter nyilvánosan gúnyolódott Varga Judit saját bántalmazásáról szóló drámai vallomásán - videó

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

metropol.hu

„Egyszerűen a folyosón felejtették, egyetlen orvos sem pillantott rá” – Tamara 12 órát szenvedett magára hagyva a kórház folyosóján, belehalt

hirtv.hu

Újabb helyen mérettetné meg magát Magyar Péter

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megdöbbentő adat érkezett a magyar születésszámról

INSIDER

Varga Judit elárulta, mi maradt ki a rendőrségi jegyzőkönyvből

INSIDER

Számos változást hoz a húsvét: mutatjuk a hosszú hétvége legfontosabb tudnivalóit

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Hosszú lesz a húsvét: íme néhány programötlet, ha unatkoznál

INSIDER

„Az életem értelme veszik el” – kilátástalan helyzetbe került az Eltűntkereső Laci

INSIDER

"El sem hiszem, szinte most született" – SMA Tomika iskolás lett

INSIDER

Mentőhelikoptert riasztottak: gyerekeket szállító kisbusz karambolozott - videó