INSIDER

A 13 éves ajkai lány állítja: két osztálytársa megerőszakolta

Azt hitte, hogy barátkozni akarnak vele, de végül a saját szobájában lefogták és megerőszakolták – állítja az akkor 13 éves ajkai kislány. Hónapokig nem merte elmondani senkinek, végül legjobb barátnőjének nyílt meg, aki az édesanyjától kért számára segítséget. Ha igaz, amit a Ripostnak elmondtak, az szörnyű képet fest arról, mit kell átélnie egy megerőszakolt kislánynak.
  • Szerző: Ripost

Ajka csendes Veszprém megyei városka. Itt él – nevezzük így – a most 15 éves szakközépiskolás Noémi. Aki nem ismeri a történetét, átlagos kamasznak látja, de legbelül sötét titkot őriz.

- Megerőszakoltak az iskolatársaim.

Úgy mondja ki a rettenetes mondatot, mintha nem érezné a súlyát. Már túl sokszor el kellett mondania 2018. május 27. óta. Ekkor történt, hogy a szülei hétvégén kirándulni voltak, ő pedig az iskolatársával – nevezzük Ferinek – találkozót beszélt meg. Egyidősek, akkor még mindketten gyermekkorúak voltak. Csakhogy Feri nem egyedül érkezett.

– Csodálkoztam, mert a másik fiúval nem voltunk jóban, de kedvesek voltak mindketten. Sétálni mentünk, aztán megéheztek a fiúk, de a bolt zárva volt. Azt javasolták, menjünk fel hozzánk

emlékszik a lány. Odafent Noémi kiment a mosdóba, és amikor benyitott a szobába, a másik fiú mögé került, lefogta a karját és felemelte, majd ledobta az ágyra.

- Feri a hátamra fordított – meséli a lány, ennyi idő után is elcsukló hangon, reszketve. – A másik fiú leszorította a kezem, én kapálóztam és kiabáltam, de hiába. Lerángatták rólam a nadrágot, aztán a bugyit, és Feri, akit addig a barátomnak hittem, rám mászott. Közösült velem – mondja a szakszót, ahogy rendőrségi vallomásában rögzítették. – Kiabáltam a fájdalomtól, hiszen szűz voltam még. Miután végzett, a másik fiú átvette a helyét. Azt mondta, hogy „ezért akár fel is jelenthet minket”, de Feri megnyugtatta, hogy úgysem merem megtenni.

A fiúkat a kaputelefon zavarta meg, a lány egyik barátnője érkezett. Beengedték, Noémi pedig kirohant a mosdóba.

- Nem mertem még sírni sem, féltem tőlük. Mire kijöttem, már csak a barátnőm volt ott, a fiúk eltűntek, de nem mertem neki elmondani, mi történt.

M.N.

Újra feljelentést tettek

Noémi édesanyja a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesülethez fordult.

- Az egyesület ügyvédjével, dr. Nagy B. Lajossal felkerestük az Ajkai Rendőrkapitányságot és a rendelkezésre álló adatokból tájékozódtunk – mondta a -nak Vidák Aladár országos elnök. – Mindezek alapján az az álláspontunk, hogy az ügy nem lett kellően felderítve. Mi azon a véleményen vagyunk, hogy bűncselekmény történt. A fiúk gyanúsítotti vallomásaiban jelentős ellentmondások vannak. Több tanú vallotta, hogy a lány elmondta nekik, hogy őt megerőszakolta ez a két fiú, és mindig ugyanúgy adta elő a történteket. Az egyik fiú osztálytársa azt vallotta, hogy neki dicsekedett a fiú azzal, hogy a sértettet megerőszakolták. Arra is vannak tanúk, hogy a gyanúsítottak folyamatosan fenyegették a sértettet. Ezért büntető feljelentést tettünk és kértük a nyomozás újraindítását.

 

Ha érdekel, mi történt ezután Noémivel, mit mondott az édesanyja és az iskolája, akkor keresd a hétfői számát!

És ezeket olvastad már?