INSIDER

A dolgozók harmada nem tér vissza az irodába

Noha sokan azt mondják, hogy lassan mindenki visszatér a munkahelyére, az „Év irodája díj” alapítója szerint ez nem így lesz. Mégpedig azért, mert sok cég megtapasztalta, hogy számára is előnyös, ha a munkatársak részben otthon dolgoznak.
  • Szerző: Ripost

„Nem biztos, hogy a koronavírus előtti állapot volt a „normális” – mondta a -nak Kalmár Zoltán. Az iroda.hu vezetője szerint a home office-ban végzett munka hatékonysága folyamatosan javult, így a következő 1-2 hónapban többségében az anyukák és azok fognak visszatérni az irodákba, akiknek már nagyon hiányoznak a kollégák.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„A cégek nem ragaszkodnak foggal-körömmel ahhoz, hogy a dolgozók az irodából végezzék a munkájukat, ha az otthonról is hatékony. Már nem nagyon terveznek bővítést, nagyobb irodaházat. Hosszabb távon az irodák funkciója átalakul és például prezentációkra vagy állásinterjúra, megbeszélésekre fogják használni zömében. Úgy vélem, hosszabb távon a munkavállalók mintegy 30 százaléka otthonról dolgozik továbbra is” – tette hozzá Kalmár Zoltán.

A megkeresett néhány irodaházat, hogy halad a visszaköltözés, illetve milyen biztonsági intézkedésekkel készülnek.

Megváltozott a házirend, minden érkezőt be kell jelenteni

Fotó: Ripost

Roosevelt Irodaház

A House of Business Budapest menedzsere, Bányi Zoltán mesélt a -nak a megváltozott körülményekről.

„Az alap, hogy a távolságot meg kell tartani, és többet fertőtlenítünk. A házirendünk megváltozott, például szigorúan be kell jelenteni mindenkit, aki az épületbe belép. Táblákat is ki kellett helyezni és megvan a protokoll arra is, ha valakiről kiderülne, hogy fertőzött. A takarítás alaposabb a lépcsőházakban. A dolgozók fokozatosan térnek vissza.”

Még majdnem mindenki otthonról dolgozik

GAMMA Irodaház

A XI. kerületi GAMMA Irodaházban nem kötelező a maszkviselés, és nincs testhőmérséklet-mérés sem – tudtuk meg a pénzügyi vezetőtől, Princzing Évától.

Fotó: Facebook

„Az emberek 70 százaléka nem hord maszkot” – mondta Princzing Éva. Inkább az idősek figyelnek náluk a maszkhasználatra.

„Itt mindenkinek saját kis irodája van. Úgy volt, hogy azon kívül kötelezővé teszik a maszkot, de mindenki ellenezte. Nagy mozgás még nincs, így táblák se kerültek ki, amelyek a távolságtartásra hívják fel a figyelmet. Kézfertőtlenítőt elhelyeztünk a bejáratnál, minden nap fertőtlenítenek és a korlátokat is alaposan áttörlik, mert lift nincs.”

Csak megbeszélésekre jönnek be

Instant Irodaház

A szegedi Instant Irodaházban sem kötelező a maszk, a recepción van viszont kézfertőtlenítő.

„Ez egy pici irodaház, de kitettünk táblákat, hogy felhívjuk a figyelmet a folyamatos fertőtlenítésre már belépéskor. Rajtunk is múlik az elővigyázatosság, és a dolgozókon is” – vélekedik Kinyó Lilla irodavezető. – Nálunk leginkább csak megbeszélésekre járnak be az emberek.

A dolgozók fele jár csak be, nem kötelező a maszk

Corvin Irodaház

A győri Corvin Irodaházban is a fertőtlenítésre és a takarításra helyezik a hangsúlyt.

Fotó: Facebook

„Testhőmérséklet-mérés nincs, de jóval gyakrabban és alaposabban fertőtlenítünk, mint máskor. A dolgozók saját belátásuk szerint viselik a maszkot, nem kötelező. Táblákat is kiraktunk, hogy távolságtartásra és fertőtlenítésre intsünk mindenkit” – tudtuk meg a Corvin Irodaház munkatársától. Itt jelenleg a dolgozók nagyjából fele jár be napi rendszerességgel.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?