INSIDER

A FINA legrangosabb kitüntetését kapta meg Orbán Viktor

A miniszterelnök a szövetség elnökétől, Julio Cesar Maglionétól vette át az elismerést hétfőn az Országházban.
  • Szerző: Ripost

A kitüntetést a szövetség olyan rangos személyeknek, FINA-világbajnokságokat szervező országok államfőinek, társaságok és hálózatok elnökeinek, valamint a FINA szponzorainak adományozza, akik a sport és az erkölcsök szellemében képviselik a szövetség céljait, ideáljait.

Maglione a díj átadásakor azt mondta a miniszterelnöknek:

Ez a világbajnokság - és ezt már elmondtam az újságíróknak - személyesen az Ön érdeme is, hiszen mindössze két év alatt sikerült megszervezni, mert minden szükséges eszközt biztosított hozzá. Ez az ország gyönyörű, ez a város remek, az emberek nagyszerűek, és mindent megoldanak, és őket Ön képviseli, és Ön a barátunk.

Orbán Viktor azt mondta: tisztában van azzal, hogy ezt a rangos elismerést a magyar nép kapta, és örömmel veszi át a nevében, mert az a világrekord, hogy Magyarországnak sikerült két év alatt felkészülnie a vb megrendezésére, nem egy kormány világrekordja.

Nem baj, ha egy népnek jó kormánya van, nem baj, ha olyan kormánya van, amely elkötelezett a sport mellett, de ez egy egész ország közös erőfeszítése volt. A vb megrendezésére való felkészülést azzal kezdtük, hogy külön törvényt alkottunk rá, és ezt minden parlamenti párt támogatta. Ami azt jelenti, hogy mindenki, tehát a teljes lakosság, a nemzeti közösség minden képviselője támogatta azt, mögé állt annak, hogy belevágjunk egy ilyen nagy kalandba, és ilyen rövid idő alatt megszervezzük az eseményt.

És ezeket olvastad már?