INSIDER

A futónők után új célpontot találtak maguknak a támadók

Kit zavarnak a kutyások ennyire? Egyre több nő esik áldozatul kutyasétáltatás közben. A Ripost csak az utóbbi időben négy olyan esetről értesült, amikor megrúgták, zaklatták a kutyájával sétáló nőt vagy légpuskával lőttek rá.
  • Szerző: Ripost

Vállba rúgták és magára hagyták

Június közepén egy Nyíregyházán élő fiatal nő számolt be Facebook oldalán az őt ért agresszióról. Mint írta: a semmiből jött a támadó, majd el is rohant.

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

„Este tíz körül levittem a kutyusomat sétálni a Semmelweis utcában. Miközben sétáltunk, egy úriembernek nem nevezhető alak a semmiből vállba rúgott, és amikor utána kiabáltam, gyorsan elszaladt. Mindenki nagyon vigyázzon magára és a kutyusokra, mert lehet, hogy legközelebb durvább dolgot tesz!” – írta a fiatal nő.

Összeugrottak a kutyák, megharapták a gazdit

Egy diósdi nő szintén június 11-én számolt be az őt ért támadásról, amit egy másik kutyástól szenvedett el.

„Csütörtök délben pórázon sétáltattam a kutyánkat a gyümölcsösben, amikor szembejött egy 25 év körüli férfi fülhallgatóval a fülében egy golden retriever társaságában, amin nem volt póráz. Odarohant hozzánk a kutya és nekiugrott az enyémnek. Mindeközben a gazdája ölbe tett kézzel figyelte ezt. Én próbáltam elhúzni az enyémet, szétválasztani őket, de leestem a földre és az idegen kutya megharapott. Ordítottam a gazdájának, hogy segítsen, de meg se mozdult! Elsétált, majd a kutyája utána ment, hiába kiabáltam, hogy álljon meg. A kezemből ömlött a vér, ők meg otthagytak...”

Fotó: Pixabay

Zaklatásba torkollott a séta

Szigetszentmiklóson június 3-án zaklatott egy kutyasétáltatót egy idegen férfi.

„Délután 4 órakor a Szent Miklós útjánál kutyasétáltatás közben fenyegetően odajött hozzám és szóban zaklatott egy nagyon magas, körszakállas, valószínűleg részeg férfi. Hiába menekültem a kutyáimmal előle, nagyon sokáig jött utánunk. A végén már futnunk kellett, hogy lehagyjuk… Vigyázzatok magatokra, és másokra!” – figyelmeztet egy nő.

Légpuskával lőttek a sétáltatóra

Legközelebb éles fegyverrel lőnek majd? Ugyancsak a közösségi portálon számolt be egy fiatal nő arról, hogy Budapesten a 3. kerületben sétáltatta a kutyáját, amikor rálőttek egy légpuskával.

„Megáll az ész! Április 23-án a Gyenes utcában sétáltunk, amikor hirtelen valaki ránk lőtt egy légpuskával! Nem értem, hogy kit zavarnak ennyire a kutyások…”

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?