INSIDER

„A gyermekeimet meg szeretném ölelni” – összetört a debreceni édesanya

Sokkos állapotba került a gyerekei elrablása után.
  • Szerző: Ripost

Mint arról korábban a is beszámolt a rendőrség kezdett keresni egy testvérpárt: a kisfiú 7, a kislány 5 éves. A két gyermeket édesapjuk vitte magával Debrecenből.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mint azt a Bors megtudta, az igencsak tehetős férfi kapcsolattartásra hivatkozva szervezett vasárnapi programot egykori családjának az egyik debreceni élményparkba. Ott azonban, a program végeztével az asszonnyal közölte, ő most nem jön velük. Ezek után a gyerekeket szabályosan kitépte Bernadett kezéből, majd betuszkolta őket egy másik autóba, mint amelyikkel a parkba érkeztek.

Az élménypark vezetője a Borsnak elmondta, hogy a létesítmény területén több kamerát is elhelyeztek, ezért azok felvételei pontos információval szolgálnak a nyomozók számára, hogy mi történt pontosan a gyermekek elhurcolásakor.

Sokáig nem jelentkezett

A Bors elérte a gyerekek édesanyját, aki egy nappal a történtek után is sokkos állapotban volt, így bővebben nem kívánt nyilatkozni.

„Folyamatosan tartom a kapcsolatot a rendőrséggel és az ügyvédemmel. Nem tudom, mit mondhatnék, kizárólag arra tu­dok gondolni, hogy a gyermekeimet meg szeretném ölelni” – mondta az aggódó édesanya, aki arra a kérdésünkre, mely szerint veszélyben érzi-e a kis Martint és Carolinát, nem tudott érdemben válaszolni.

Fotó: shutterstock

Nála bőbeszédűbbnek bizonyult az egyik családtag, aki kinyilvánította, hogy érthetetlen, hogy az apában hirtelen feltámadt a szülői felelősségtudat, hiszen előtte másfél évig semmilyen fórumon, se telefonon, se interneten, se személyesen nem kereste a gyerekeket.

„Én magam nem túl gyakran találkoztam a férfival, de azt már néhány alkalom alatt sikerült róla levennem, hogy egy igencsak komoly emberről van szó. Azzal kapcsolatban, hogy pontosan milyen körökben mozog, csak elképzeléseim lehetnek, mindenesetre belegondolni is érdekes, hogy nekem például ötletem sem lenne, kit kellene felhívnom telefonon, ha egy gyermekrabláshoz hasonló akciót szeretnék megszervezni. Úgy tűnik, neki minden kapcsolata adott hozzá” – fogalmazott a családtag.

Az eltűnt testvérpár
Fotó: Police

Kassa felé indulhattak el

A két kisgyermek egyébként boldogan élt Debrecenben az édesanyjukkal. Carolina a múlt héten ünnepelte a születésnapját. Akkor a gyerekek még mit sem sejtettek abból, hogy hamarosan megváltozik az életük. Apjuk információink szerint helikopterrel vitte át gyermekeit a ma­gyar határon Kassa felé.

A gyerekek elhelyezését spanyol és magyar bíróság is tárgyalta.
Vigh Annamáriának, Bernadett jogi képviselőjének az az álláspontja, hogy a gyermekek elvitele jogellenes.

„A kapcsolattartás ideiglenes szabályozása értelmében az apának hétvégi látogatásra volt lehetősége” – szögezte le az ügyvéd.

A rendőrség azonban más véleményen van. Szerintük nem történt emberrablás, sőt az apa jogszerűen vehette magához a gyerekeit. Az apát, V. Ariel Martint, illetve a gyerekeket hétfő este már le is vették a körözési listáról.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?