INSIDER

A halott nagyapa üzenete mentette meg a magyar hármas ikreket

Az orvosok azt tanácsolták a hármas ikrekkel várandós Hajnalkának, hogy a biztonság kedvéért vetesse el az egyik magzatot. A drámai döntés küszöbén levél érkezett elhunyt apósától, a házaspár pedig égi jelnek tekintette az üzenetet. Babáik makkegészségesen születtek, most ünneplik az első születésnapjukat.
  • Szerző: Ripost

Hajnalka és Bálint 2017 októberében házasodott össze, és az esküvőjükön ötven léggömböt eresztettek az égbe. A vendégek bélyeggel ellátott képeslapot függesztettek rájuk, melyekre jókívánságokat és üzeneteket írtak. A lagzi utáni másfél-két hónapban öt levelük érkezett postán: ezeket megtalálta és feladta valaki.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Telt-múlt az idő, már egészen megfeledkeztünk a jókívánságokról. Édesapám karácsonykor kórházba került, és újévkor távozott az élők sorából. Nagyon fiatal volt, a halála másnapján lett volna 55 éves” – mesélte szomorúan Bálint. „Ekkor már szerettünk volna gyermeket, de nem jött össze.”

Április elején aztán kiderült: az ifjú házasok babát várnak. Az ultrahangon hideg zuhanyként érte őket a hír: nem is egy, hanem egyszerre három baba van a pocakban!

„Amikor az orvos először mondta, hogy hárman vannak, valamiért arra gondoltam, hogy az apa, az anya és a gyerek. Akkor esett csak le, miről beszél, amikor az A, B, és C magzatot kezdte emlegetni” – tette hozzá Hajnalka. „Fogalmunk se volt, mennyi gonddal jár az ikerterhesség. Az orvos azonban közölte: ne örüljek, ez nagyon kockázatos! Az anyai szervezet a 24. hét végén fel szokta adni, nagy a koraszülés esélye, és persze annak a kockázata, hogy emiatt sérült lesz valamelyik baba. Erősen ajánlották, hogy gondoljuk át a redukciót, tehát hogy valamelyik babát megöljék egy injekcióval. Ezt az injekciót a hasfalon keresztül adják be annak a magzatnak, akit a legkönnyebben elérnek. Ám az is lehet, hogy mindannyian elhalnak tőle.”

 

Az ifjú házasok leforrázva jöttek el az orvostól, és hazafelé egész úton azon tanakodtak, mitévők legyenek. Otthon a postaládában egy levél várta őket.

„Kinyitottam, és elképedtem: az a képeslap volt benne, amit apukám és anyukám fél évvel korábban, az esküvőnk napján írt nekünk! A kedves szavak közül azonnal megakadt a szemem egy mondaton: „Vigyázni fogunk az unokákra” – érzékenyült el Bálint. ”Ezek után már nem volt kérdéses a döntés. Égi jelnek fogtuk fel ezt az üzenetet.”

„Visszamentünk az orvoshoz, és közöltük a döntésünket. Ezután minden vizsgálatkor, amikor megállapította, hogy minden rendben van, megjegyezte: a papa jól vigyáz a gyerekekre” – tette hozzá Hajnalka.

A három baba egészen a 35. hétig kitartott a pocakban, ekkor születtek meg császármetszéssel. Mindegyik makkegészséges, a napokban ünneplik első születésnapjukat.

„Ez volt életünk legjobb döntése! A gyermekeink, Emili Írisz, Konor és Konrád csodálatosak! Bár ikrek, nagyon is különböznek, úgy ízlésben, mint fejlődésben vagy épp alvásban. Az, hogy koraszülöttek, meg sem látszik rajtuk” – büszkélkedett az édesanya.

„Megkerestük a levelünk megtalálóját, hogy köszönetet mondjunk neki. Azóta már meg is látogatott minket, és megnézte a gyerekeket, akik közvetve neki is köszönhetik az életüket.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?