Létrehozva: 2019.10.15.

A halott nagyapa üzenete mentette meg a magyar hármas ikreket

Az orvosok azt tanácsolták a hármas ikrekkel várandós Hajnalkának, hogy a biztonság kedvéért vetesse el az egyik magzatot. A drámai döntés küszöbén levél érkezett elhunyt apósától, a házaspár pedig égi jelnek tekintette az üzenetet. Babáik makkegészségesen születtek, most ünneplik az első születésnapjukat.

Hajnalka és Bálint 2017 októberében házasodott össze, és az esküvőjükön ötven léggömböt eresztettek az égbe. A vendégek bélyeggel ellátott képeslapot függesztettek rájuk, melyekre jókívánságokat és üzeneteket írtak. A lagzi utáni másfél-két hónapban öt levelük érkezett postán: ezeket megtalálta és feladta valaki.

„Telt-múlt az idő, már egészen megfeledkeztünk a jókívánságokról. Édesapám karácsonykor kórházba került, és újévkor távozott az élők sorából. Nagyon fiatal volt, a halála másnapján lett volna 55 éves” – mesélte szomorúan Bálint. „Ekkor már szerettünk volna gyermeket, de nem jött össze.”

Április elején aztán kiderült: az ifjú házasok babát várnak. Az ultrahangon hideg zuhanyként érte őket a hír: nem is egy, hanem egyszerre három baba van a pocakban!

„Amikor az orvos először mondta, hogy hárman vannak, valamiért arra gondoltam, hogy az apa, az anya és a gyerek. Akkor esett csak le, miről beszél, amikor az A, B, és C magzatot kezdte emlegetni” – tette hozzá Hajnalka. „Fogalmunk se volt, mennyi gonddal jár az ikerterhesség. Az orvos azonban közölte: ne örüljek, ez nagyon kockázatos! Az anyai szervezet a 24. hét végén fel szokta adni, nagy a koraszülés esélye, és persze annak a kockázata, hogy emiatt sérült lesz valamelyik baba. Erősen ajánlották, hogy gondoljuk át a redukciót, tehát hogy valamelyik babát megöljék egy injekcióval. Ezt az injekciót a hasfalon keresztül adják be annak a magzatnak, akit a legkönnyebben elérnek. Ám az is lehet, hogy mindannyian elhalnak tőle.”

 

Az ifjú házasok leforrázva jöttek el az orvostól, és hazafelé egész úton azon tanakodtak, mitévők legyenek. Otthon a postaládában egy levél várta őket.

„Kinyitottam, és elképedtem: az a képeslap volt benne, amit apukám és anyukám fél évvel korábban, az esküvőnk napján írt nekünk! A kedves szavak közül azonnal megakadt a szemem egy mondaton: „Vigyázni fogunk az unokákra” – érzékenyült el Bálint. ”Ezek után már nem volt kérdéses a döntés. Égi jelnek fogtuk fel ezt az üzenetet.”

„Visszamentünk az orvoshoz, és közöltük a döntésünket. Ezután minden vizsgálatkor, amikor megállapította, hogy minden rendben van, megjegyezte: a papa jól vigyáz a gyerekekre” – tette hozzá Hajnalka.

A három baba egészen a 35. hétig kitartott a pocakban, ekkor születtek meg császármetszéssel. Mindegyik makkegészséges, a napokban ünneplik első születésnapjukat.

„Ez volt életünk legjobb döntése! A gyermekeink, Emili Írisz, Konor és Konrád csodálatosak! Bár ikrek, nagyon is különböznek, úgy ízlésben, mint fejlődésben vagy épp alvásban. Az, hogy koraszülöttek, meg sem látszik rajtuk” – büszkélkedett az édesanya.

„Megkerestük a levelünk megtalálóját, hogy köszönetet mondjunk neki. Azóta már meg is látogatott minket, és megnézte a gyerekeket, akik közvetve neki is köszönhetik az életüket.”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt vannak a legújabb kormányzati bejelentések - ÉLŐ

origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

metropol.hu

Így változtak a Házasság első látásra szereplői

hirtv.hu

Vadásznak a hadkötelesekre Kárpátalján + videó

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

magyarnemzet.hu

Beragadt a rajtnál Baranyi Krisztina, a balos pártok nélkül nem gyűlnek az aláírások

origo.hu

Elképesztő dolgot követelt a feleségétől a TV2 egyik sztárja

mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Fontos: Itt vannak a kormány legújabb bejelentései - Videó

INSIDER

Ennél a három banknál lesz elérhető az új otthonfelújítási támogatás: mutatjuk, hogy mikortól!

INSIDER

Orbán Viktor fontos beszédet tartott: „Hazánkban lehet szabadon beszélni” - Videó

INSIDER

Rendkívüli esemény kezdődik ma Budapesten, Orbán Viktor is felszólal