INSIDER

A kétgyerekeseknek is jár a 10 milliós kamattámogatott hitel

December 1-jétől a kétgyermekesek is igénybe vehetik a támogatott kamatozású 10 millió forintos hitelt - mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
  • Szerző: F.G.

Novák Katalin közölte: a kormány mindig azt nyújtja a családoknak, amire szükségük van, és folyamatosan figyeli, hol van szükség segítségre. Magyarországon a gyerekek többsége, 1 millió 140 ezer gyerek nevelkedik kétgyermekes családban, ezért indokolt a fokozott támogatás - tette hozzá.     Mint mondta, ennek egyik módja az, hogy december 1-jétől a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) mellé 10 millió forint, támogatott kamatozású hitel felvételére lesznek jogosultak a kétgyermekesek.

A kormány garantálja, hogy a 25 éves futamidő alatt 3 százalék alatt tartják a kamatot - mondta Novák Katalin.

Megjegyezte: az elmúlt három évben a csok-ot  igénybe vevők közel fele - több mint 43 ezer -  kétgyermekes család volt, és bíznak abban , hogy ezzel a hitellel még több kétgyermekes családot segítenek hozzá a csok-hoz. 

A kétgyermekeseket segítő másik támogatásként említette a családi adókedvezmény növelését, amely szavai szerint 2016-hoz képest jövőre már a duplájára, havi 40 ezer forintra emelkedik.

Az államtitkár kiemelte: a családi adókedvezményt a várandósság 90. napjától igénybe lehet venni. Szólt arról is, hogy szinte az összes kétgyermekes család igénybe tudja venni a családi adókedvezmény nyújtotta lehetőségeket.

Novák Katalin hangsúlyozta: a kormány a családtámogatások további bővítését tervezi és arra kért mindenkit, töltse ki a családok támogatásáról indult nemzeti konzultáció kérdőívét, és vegyenek részt a magyar családpolitika alakításában.

 

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?