INSIDER

A kislány szeme láttára tépte szét kedvencét egy harci eb

Édesanyjával sétált egy hétéves kislány, amikor egy harci eb támadta meg a kistestű kutyáját. A gyereket annyira megrázta az eset, hogy valószínűleg pszichológus segítségére szorul. Mint kiderült, a környéken nem ez volt az első eset!
  • Szerző: Ripost

Másodszor támadt egy harci ebnek kinéző kutya a XVI. kerületi Naplás-tónál. Az első támadás még januárban történt: egy pár sétált a tavi buszmegállóhoz, amikor a 10 éves, közepes termetű kutyájukra rátámadt egy 30 kilós harci eb. Mivel csak a kutyus ruháját kapta el, a férfinak maradt ideje reagálni: rávetette magát a nagy kutyára és megvédte a sajátját. A pár jelezte az esetet a rendőrségen, de ott a kerületi önkormányzathoz irányították őket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kislány és anyukája tehetetlen volt

Múlt szombaton egy hétéves kislány sétált a Naplás-tó körül édesanyjával és kis termetű kutyájukkal, amikor megtámadta őket egy eb, a leírás alapján valószínűleg ugyanaz a harci kutya, amelyik a pár kutyájára is rátámadt januárban. Csakhogy ők tehetetlenek voltak a harcias állattal szemben, amelyik a kislány és anyukája szeme láttára széttépte, megölte a kis kedvencet.

A elérte a kislány édesapját, aki azt kérte, nevüket ne közöljük. Érdeklődtünk a gyermek állapotáról, de nem szolgált jó hírrel: valószínűleg pszichológus segítségére lesz szükség, hogy a gyerek feldolgozza a történteket. Azóta nem mer sötétben aludni, nehezen dolgozza fel az óriási traumát.

Rács mögött lenne az állat helye

Mint a megtudta, a támadó kutyát megtalálták, mégis szabadon van és újra veszélyt jelent a környéken kirándulókra. Az önkormányzat munkatársai vasárnap a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat segítségével megtalálták az ebet és gazdáját, aki hajléktalan, egy viskóban él az erdőben. A tulajdonos elismerte, hogy az ő kutyája tette ezt a szörnyűséget, a megölt kiskutya gazdái pedig azonosították a támadást elkövető kutyát, ezért a mezőőrök visszatartották azt és a gazdáját a további intézkedésig.

Megtagadta a segítséget a fővárosi ebtelep

Az Illatos úti ebrendészeti telepet is üzemeltető FÖRI Állategészségügyi Szolgálatának kellett volna kiszállnia az ebért és gondoskodni az elszállításáról, megfigyeléséről, további sorsáról. A FÖRI azonban információink szerint megtagadta a kiszállást arra hivatkozva, hogy a hely nehezen megközelíthető, és visszautasította a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat segítségét is. Az Újpesti Állatmentő Liga sem tudott segíteni, mert ők kizárólag abban az esetben vehetik gondozásba az állatot, ha a tulajdonosa lemond róla – ő azonban ragaszkodott a harci kutyájához.

Segítséget kért a polgármester

Az agresszív eb még mindig az erdőben lakik hajléktalan gazdájával, azóta többen is látták szabadon, így az őszi szünetben a Naplás-tó környékén sétáló családok és az ott sétáltatott kutyák ismét veszélynek vannak kitéve. A XVI. kerületi önkormányzat levélben fordult a FÖRI igazgatójához, kérve a történtek azonnali kivizsgálását.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?