INSIDER

A könny is kicsordul attól, hogyan készülnek a pesti nagyi szülinapjára

Az idős nagymama születésnapjára két fontos személy keresésébe kezdett az unokája. Segíts te is, ha bármi információt tudsz.
  • Szerző: Ripost

Megható kezdeményezés indult Budapest IV. kerületében Újpesten. Egy fiatal hölgy kért segítséget, hogy megtaláljon két nagyon fontos személyt a 80 éves memória problémákkal küzdő nagymamájának.

Az egész azzal indult, hogy a nemsokára 81. születésnapját ünneplő nagyi egyre többet emlegeti régi jó barátait, akikkel 1996 előtt az újpesti Bajnok étteremben dolgozott együtt.

Készítsük fel az időseket a csalók trükkjeire.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Annak érdekében, hogy megtalálja Irént és Pétert Facebookon a IV. kerület lakosainak csoportjában kért segítségét – szúrta ki a Metropol.

„Két személyt keresek! Segítsetek! Kedves újpestiek! Szeretném a Nagymamámat meglepni 2 szívének nagyon kedves személy felkutatásával, akiket már évtizedek óta nem látott. Sajnos Mamika demens, ezért kevés az információ, de hátha sikerül. Mindig felidézi őket, mostanában egyre többet. Szeretne velük találkozni. Újpesten laktak és mindketten munkakapcsolatban voltak vele az Istvántelki úton a Bajnok étteremben, ahol Mami szakács volt 1996 elött.( már nem étterem) Irén, aki a pincérnő volt és Péter (talán Szőnyi), aki szintetizátoron zenélt. Mindketten Újpesten laktak, Péter talán a víztorony környékén. Sajnos vezetéknévre nem emlékszik. Remélem még köztünk vannak és sikerül felkutatni őket, kb 60-80 év között lehetnek. Mamikám ebben a hónapban lesz 81 éves, örülne ennek a meglepinek. Nagyon szerették egymást„ – írta bejegyzésében Andrea.

A hozzászólók között sokan segítenek megosztásokkal, és kérdeznek utána az ismerőseiknél. Azonban egy szomorú információ is kiderült, nagy valószínűséggel a két jó barát közül Péter, aki zenész volt, már nincsen az élők sorában. Azonban a keresés folytatódik, ennyi év távlatából még mindig meg van az esély rá, hogy nem az a személy hunyt el, akit most keres az unoka.

Amennyiben ismered Irént, vagy Pétert, vagy tudsz róluk bármit, arra kérünk írj a Facebook-csoportba, vagy akár a Metropolnak, mi pedig továbbítjuk az üzenetedet.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Tiramisu-variációk karácsonyra
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?