INSIDER

A koronavírusra hivatkozva akarják kicsalni a bankkártyák adatait

Elképesztő módszerrel próbálkoznak a csalók az interneten: egy fiatal lány profilja mögé bújva – de az is lehet, hogy valóban ő az elkövető – ismerősnek jelölnek idegen embereket, majd üzenetben állítják: egy olyan cégnek dolgoznak, ahol kifejezetten az a munkájuk, hogy pénzt küldjenek általuk kiválasztott embereknek. Csak úgy. Ehhez azonban szükségük van a bankkártyájuk számára.
  • Szerző: Ripost

Lapunk korábban arról is beszámolt: egyesek a gyerekeket célozták meg az interneten, nekik írtak üzenetet, hogy amikor szüleik nem látják, lopják el tőlük a bankkártyájukat, fotózzák le azokat, és küldjék el nekik. A gyerekeket itt egy kislány profilja mögé bújva próbálták megtéveszteni.

Hasonló módszerek keringenek most ismét a Facebook-on. Egy fiatal lány ismerősnek jelöli a gyanútlan embereket, majd üzenetet is ír nekik.

Erről a Facebook profilról írnak a gyanútlan embereknek és kérik a bankkártyájuk számát.

Persze itt még senki sem fog gyanút, majd a történet egyre furább irányt vesz, a lány közli, hogy egy bizonyos „Mentoring” nevű cégnél dolgozik, és az a munkája, hogy pénzt osztogasson.

Ilyen üzenetekkel bombázza az embereket a bankkártyás csaló.

„Engem is bejelölt, és egyből írt is üzenetet. Majd küldött nekem több fotót, amin egy kötegnyi húszezres van, és közölte, hogy az a munkája, hogy a kiválasztott embereknek pénzt küldjön. Már ekkor gyanús volt, de aztán az is leesett, hogy én a fotók közül valamelyiket már láttam itt a Facebook-on. Aztán egyből a lényegre tért: adjam meg neki a bankkártyaszámomat, oda küldené a pénzt. Na, gyorsan közöltem vele, hogy nekem olyan nincs” – mondta a -nak Rafael Ágoston.

A férfi azóta sem tudta kideríteni, hogy ki vagy kik akarták tőle kicsalni a kártyája adatait, de szerinte érdemes vigyázni, mert egy kevésbé figyelmes embert lehet, hogy át tudnak vágni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?