Létrehozva: 2021.06.26.

A migránsok ismeretlen vírusvariánsokat hozhatnak Európába

A nemzeti konzultációban a migránskérdéssel is foglalkoznak.

A kormány véglegesítette a nemzeti konzultáció témáit és kérdéseit; a kérdőíven 14 kérdés szerepel majd a gazdasággal, valamint a migrációval és a hazai vakcinagyártással kapcsolatban – jelentette be a kormányszóvivő szerdán.

Szentkirályi Alexandra a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban közölte: a konzultáció a járvány utáni életről szól majd.

Elmondta: 14 kérdés kapott helyet a kérdőíven, ezek túlnyomó része gazdasági jellegű, többek között a minimálbérről, a családi adóvisszatérítésről és a hitelmoratóriumról szólnak. A kérdőíven ezen felül szerepelnek a migrációval és a hazai vakcinagyártással kapcsolatos kérdések is – tette hozzá.

Szentkirályi Alexandra a videóban hangsúlyozta: a világ a járvánnyal megváltozott és minden másnál erősebben mutatott rá arra, hogy a veszélyek korát éljük, a járványok és a népvándorlások korát. Éppen ezért – folytatta – mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy Magyarországot megerősítsük, és arról, hogy ez hogyan történjen, most mindenki elmondhatja a véleményét. Ebben segít a konzultáció – tette hozzá.

A kormányszóvivő közölte azt is: a kérdőívet a szokásoknak megfelelően postai úton és online is vissza lehet majd küldeni.

Mindenkit arra bíztatott, hogy mondja el véleményét a konzultáción.

A most induló nemzeti konzultáció a járvány utáni életünkről szól. A kérdések többsége a gazdaság megerősítéséről, illetve a védekezéshez szükséges intézkedésekről szól. De nem mehetünk el természetesen szó nélkül a migráció kérdése mellett sem, hiszen a járványok és a népvándorlások korát éljük – jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

A Magyarország Kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban a politikus elmondta: ahhoz, hogy Magyarországot megerősítsék, ezekre a kérdésekre várják a választ a magyaroktól, iránymutatást arra nézve, hogy milyen intézkedéseket vezessenek be.

„Mi sem mutatja jobban a migrációs nyomást Magyarországra nézve, minthogy az idei évben, eddig 38 ezer illegális migránst tartóztattak fel a hatóságok a magyar határokon, miközben tavaly ez a szám csak 10 ezer volt. Brüsszelben az előző évekből mintha mit sem tanultak volna, továbbra is ugyanakkor a migránsok szétosztásának a kérdése van napirenden” – véli az államtitkár, hozzátéve, hogy Magyarország álláspontja ebben a dologban, ebben a kérdésben régóta ismert, de úgy gondolják, hogy ezzel továbbra is foglalkozniuk kell.

„Foglalkoznunk kell természetesen azzal is, hogy a migránsok megjelenése az európai határokon és az illegális migráció folytatódása nagyon komoly közegészségügyi, járványügyi kockázatokat is rejt, hiszen ezek a migránsok, ezek az emberek anélkül próbálják elérni céljaikat Európában, hogy bármilyen egészségügyi ellenőrzésen átmentek volna, és ismeretlen vírusvariánsokat hozhatnak Európába”– mondta Kovács Zoltán, hozzáfűzve, az új nemzeti konzultációban három kérdés foglalkozik a menekültek kérdésével.

Az új nemzeti konzultáció a járvány utáni életünkről szól Az új nemzeti konzultáció a járvány utáni életünkről szól. A kérdések többsége a gazdaság megerősítésére, a védekezéshez szükséges intézkedésekre vonatkozik, de nem mehetünk el szó nélkül a migráció kérdése mellett sem.

A konzultációban várjuk a véleményeket a családi adóvisszatérítéssel kapcsolatban. Ennek az a lényege, hogy ha idén elérjük az 5,5 százalékos gazdasági növekedést, akkor a gyermeket nevelő családok visszakaphatják a 2021-ben befizetett jövedelemadójukat az átlagbér adószintjéig. Egy kérdés a munkát terhelő adókra vonatkozik majd, amelyek jelentősen csökkentek az elmúlt években. Egy másik kérdés arról szól, hogy kapjanak-e alkotmányos védelmet a családtámogatások és a nyugdíjak. Arra is kíváncsiak vagyunk, hogy a magyar emberek támogatják-e a hitelmoratórium további meghosszabbítását. Azzal kapcsolatban is várjuk majd a válaszokat, hogy a magyarok támogatják-e, hogy a minimálbér 200 ezer forintra emelkedjen. Ez a lépés azt szolgálná, hogy a gazdasági növekedésből ne csak a vállalatok, hanem a családok is jobban részesüljenek. Ezek a lépések több millió magyar ember életét érintik. Ezért is biztatunk mindenkit arra, hogy mondja el véleményét a nemzeti konzultációban!
Közzétette: Magyarország Kormánya – 2021. június 24., csütörtök

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

borsonline.hu

Házasság első látásra: Enci megfenyegette Andrist, mindent kitálal

metropol.hu

Visszahívják az emberek kedvenc jégkrémét: nagy probléma van vele

vg.hu

Dől a pénz a leggazdagabb magyarhoz, rengetegen akarnak vele üzletelni

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

mindmegette.hu

Fantasztikus fizetésért toboroz dolgozókat a Lidl – ha kell, szállást is biztosítanak

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

ripost.hu

Fény derült a tökéletes kapcsolat titkára: ebből a négy csillagjegyből lesz a legjobb partner

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

„Sajnos a legrosszabbra is fel kell készülnünk” – Kétségbeesetten keresik a 46 éves marcali családapát

INSIDER

„Kérsz egy golyót?” – Játékfegyverrel kirabolta a pizzafutárt egy férfi Hevesen

INSIDER

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba - Videó

INSIDER

"Mondjanak értem egy imát" - Daganatos a gyászoló Edina, aki már két gyermekét is eltemette