INSIDER

A MOL-kutaknál lesz elérhető először az új fertőtlenítőszer

Szélvédőmosó folyadék helyett mostantól fertőtlenítőszert gyárt a magyar olajvállalat.
  • Szerző: Ripost

Rekord gyorsasággal, mintegy két hét alatt állt át a MOL fertőtlenítőszer gyártásra az Almásfüzitői telepén – jelentette be az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján Ratatics Péter, a MOL magyarországi operatív működéséért felelős ügyvezető igazgatója, aki arról is beszámolt: a szert felületeken és emberi bőrön egyaránt lehet majd alkalmazni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Almásfüzitõ, 2020. március 25.
A MOL által 2020. március 25-én közreadott felvétel a MOL Hygi fertõtlenítõszer gyártásáról a cég almásfüzitõi gyárában. A koronavírus elleni védekezés érdekében a cég megkezdte a Magyarországon hiánycikknek számító kéz-, és felületfertõtlenítõ termékek gyártását. A vállalatcsoporthoz tartozó és kenõanyagok gyártásával foglalkozó MOL Lub Kft. mindössze két hét alatt állította át almásfüzitõi üzemének egyik, korábban szélvédõfolyadékot készítõ gyártósorát.
MTI/MOL

Első körben a közlekedési vállalatokhoz juttatjuk el, majd a nagyüzemekhez, utána pedig a kiskereskedelemben is megjelenik, elsőként a MOL-kutakon – jelentette ki a vezérigazgató, majd azt is hangsúlyozta: 24 órában, folyamatosan történik a szer gyártása, amelyből annyit tudnak készíteni, hogy az egész Magyarországnak elég lesz hónapokig.

Almásfüzitõ, 2020. március 25.
A MOL által 2020. március 25-én közreadott felvételen MOL Hygi fertõtlenítõszereket szállít egy dolgozó targoncán a cég almásfüzitõi gyárában. A koronavírus elleni védekezés érdekében a cég megkezdte a Magyarországon hiánycikknek számító kéz-, és felületfertõtlenítõ termékek gyártását. A vállalatcsoporthoz tartozó és kenõanyagok gyártásával foglalkozó MOL Lub Kft. mindössze két hét alatt állította át almásfüzitõi üzemének egyik, korábban szélvédõfolyadékot készítõ gyártósorát.
MTI/MOL

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára mindehhez hozzátette: a kormány folyamatosan keresi a vírus elleni védekező eszközök beszerzésének lehetőségét, melyet külföldről is igyekeznek megoldani. (A legutóbbi kínai szállítmányról a ITT számolt be.)

– Eddig több mint 3 millió maszk, 130 ezer védőruha, 100 ezer gumikesztyű és 86 lélegeztetőgép érkezett – emelte ki az államtitkár, majd azt is hozzátette: a kormány számára kiemelten fontos, hogy mérsékeljék a gazdasági visszaesést, és ennek érdekében igyekeznek a több hazai vállalattal, céggel is felvenni a kapcsolatot, akik szintén segítségükre lehetnek a koronavírus elleni védekezésben, és így továbbra is tudnak munkát biztosítani.

Ezt követően Müller Cecília tiszti főorvos arról is beszámolt: felvételi zárlatot rendeltek el az idősotthonokban.

 

 

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?