INSIDER

A Momentum komolyan gondolja, hogy beengedné a transzneműeket az óvodákba, iskolákba

Újabb baloldali párt támadta meg a bíróságon a kormány gyermekvédelmi népszavazását.
  • Szerző: Ripost

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) után újabb baloldali párt támadta meg a kormány gyermekvédelmi népszavazását. A Momentum ezzel a lépésével egyértelművé tette: ha tehetné, beengedné a transzneműeket az óvodákba, iskolákba, és engedélyezné a nemváltoztató műtéteket a kiskorúaknak – írja az Origo.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fekete-Gyõr András, a Momentum elnöke.
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Még a szövetségesei sem értenek egyet Fekete-Győr Andrással, miszerint transznemű embereknek kellene szexuális felvilágosító órákat tartaniuk az óvodákban és iskolákban – számolt be róla a HírTv. Az LMP társelnöke elmondta, a jelenlegi oktatási rendszer jól működik. A Fidesz kommunikációs igazgatója pedig azt írta közösségi oldalán, hogy a szexuális propagandának nincs helye az iskolákban.

Mint ismert, a kormány az LMBTQ-lobbi felől érkező nemzetközi nyomás hatására úgy döntött, referendumot ír ki gyermekvédelmi kérdésekben. A magyar emberek így többek között arról dönthetnek a legkésőbb jövő év elején megtartandó szavazáson, hogy szeretnék-e, ha gyermekeiket szexuális propagandával traktálnák az oktatási intézményekben, és a médiában, valamint engedélyeznék-e, hogy a kiskorúak számára elérhetők legyenek a nemváltoztató műtétek.

Az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában az utóbbi időben döbbenetes méreteket öltött az LMBTQ-lobbi térnyerése a társadalom minden szintjén. Egyre több hír érkezik azzal kapcsolatban, hogy egyre több helyen népszerűsítik, sőt lehetővé teszik kiskorúaknak a nemváltoztatást. Számos országban elérték már azt, hogy kiskorúak mindenfajta szülői beleegyezés nélkül megváltoztathassák a nemüket – Skóciában már négyéves kortól. A sok helyen mostanában megteremtett „progresszív„ jogszabálykörnyezet értelmében a szülő teljesen elveszti jogát a gyereke jövőjét illetően. A kisgyerekek viszont nem elég érettek ahhoz, hogy olyan életüket meghatározó döntéseket hozzanak, mint a nemi identitás megváltoztatása. Ezért is fontos a magyarországi népszavazás, ahol öt kérdésben mondhatnak véleményt a választók.

Sok országban a legújabb elfogadott törvények értelmében a szülő akár teljes egészében is elvesztheti a gyereke életének ellenőrzése feletti jogot. A törvények és a közoktatás hathatós segítségével számos országban soha nem látott méreteket öltött a nemváltoztató kiskorúak száma. Az engedékeny jogszabályoknak és az LMBTQ-lobbi előtt teljesen behódolt baloldali kormányoknak köszönhetően a legtöbb esetben a szülő előtt teljesen titokban marad az egész eljárás. Az aggódó szülőket gyakran jogi eszközökkel igyekeznek teljesen ellehetetleníteni.

Az európai kontinensen a brüsszeli intézmények tűzték a zászlójukra a nemváltoztaztatás népszerűsítését. Az Európai Parlament júniusban fogadta el azt a szélsőséges, a tudományt semmibe vevő határozatot, amely kimondja azt, hogy ezentúl a férfiak is szülhetnek.

Az Egyesült Államokban a Biden-kormányzat határozottan támogatja a transzneműként azonosuló gyermekeket. A 2020-as kampányútja során Joe Biden azt mondta, hogy szeretné „sokkal könnyebbé” tenni a nyolcéves gyermekek életét, hogy azok eldönthessék nemüket. Beiktatása után Biden transzgender-lobbinak kedvező intézkedéseket rendelt el és teljes támadásba lendült az erőltetett LMBTQ-lobbi ellen fellépő republikánus tagállamok ellen.

kót kisgyerekek nemet és nevet válthatnak már négyéves koruktól anélkül, hogy szülői engedélyt kellene ehhez kérniük. A skót kormány új LMBTQ+ irányelvei alapján a tanároktól is elvárják, hogy rákérdezzenek: szeretnének-e nemet váltani, ha pedig igen, új nevükön és névmásaikon szólítaniuk a gyerekeket. Az új útmutatás szerint azokat a tanulókat, akik nemet akarnak váltani, a tanároknak teljes mértékben támogatniuk kell. A transzneműséget népszerűsítő könyvek pedig iskolai tananyagként fognak megjelenni a frissen elfogadott határozat értelmében. Az új oktatási metódus értelmében a gyermekeknek a jövőben nem kell majd a szülők beleegyezését kérni a nemváltoztatáshoz. Skócia kormánya mindemellett azt javasolja a tanároknak is, hogy támogassák a nemet váltani akaró tanulókat a döntésükben és a diákok új neveit és személyes névmásaikat használják majd az iskolában MIUTÁN A GYERMEKEK ELDÖNTÖTTÉK MELYIK NEMHEZ TARTOZNAK.

Ezentúl már csak szóban kell majd a gyerekeknek nemváltásukat bejelenteni, mindezt pedig nem kell majd hivatalosan regisztrálni semmilyen módon sem.

A brit társadalombiztosítási rendszer, a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) jelenleg hatályos szabályozása szerint egy brit tinédzser 12 éves kortól kezdve kezdheti meg a konkrét nemátalakítás hosszadalmas fizikai folyamatát úgy is, ha ebbe egyébként egyik szülője sem egyezett bele.

Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy kisiskolás diákok dönthetnek úgy mindenféle kontroll nélkül, hogy államilag finanszírozott hormonkezelésre járjanak az erre specializálódott egészségügyi intézményekbe.

Nagy-Britanniában legalább napi egy gyerek megváltoztatja a nemét. A legtöbb nemváltoztató fiatal 14-15 éves, de vannak fiatalabbak is.

Az LMBTQ-szervezetek világszerte azt hirdetik, hogy a nemi identitással kapcsolatos pszichés problémák nemátalakító műtéttel és az azt megelőző kezelések segítségével hatékonyan gyógyíthatók, viszont elhallgatják az átalakítást megbánók történeteit. A páciensek problémái többnyire a műtét után is jelentkeznek.

Az Egyesült Államokban a transzneműek között az öngyilkossági ráta 41 százalékos – a teljes amerikai lakosság körében az átlagos érték 1,6 százalék. Az átoperáltak körében tapasztalható magas arányú az alkoholizmus, a droghasználat, és szintén magas arányban vannak jelen, akik megbánták a nemváltó műtétet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?