INSIDER

A mosdóba menekültek a NAV elől a vietnámi cigicsempészek

Több mint 30 ezer doboz adózatlan cigarettát foglaltak le.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Ellenőrizni ment a NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) egy budapesti telephelyre, ahol épp egy szállítmányt pakoltak ki az autókból.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A dobozokból 459 karton különféle márkájú, zárjegy nélküli cigaretta került elő.A pénzügyőrök további két vietnami állampolgárt is igazoltattak, akik az intézkedés elől a raktár mellékhelyiségében próbáltak elrejtőzni.

A bujkáló bűnözőknél talált kulcsok egy másik, hatalmas raktárépületet nyitottak, ahol a járőrök további 2616 karton csempészett cigarettára bukkantak.

A kutatásokon talált 30 750 doboz cigarettát, és az annak szállítására használt autót a NAV nyomozói lefoglalták. A költségvetésnek csaknem 46 milliós kárt okoztak az orgazdák.

 

Az egyik elkövetőről kiderült: jelenleg is gyanúsított egy hasonló ügyben, két társát pedig korábban csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt már elítélték.

A nyomozók az öt férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd bíróság elé állították. A gyanúsítottak jelenleg letartóztatásban vannak, akár 5 évet is ülhetnek – áll a közleményben.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?