INSIDER

A nagy melegben is elindult a déli határ felé Orbán Viktor - fotók

Már hetekkel ezelőtt minden jegy elkelt Miklósa Erika csütörtök esti nagyszabású komolyzenei koncertjére, amit a szabadkai zsinagógában tartottak. Nem számított a nagy meleg, az est díszvendége Orbán Viktor időben érkezett a feleségével együtt. Csak kevesen tudják, hogy mindketten komolyzene rajongók. Ott voltak például nemrég a milánói Scalaban is, egy magyar operabemutatón.
  • Szerző: RIPOST

Aki nem járt még Szabadka új-régi csodájában a magyar és a szerb kormány együttműködésében felújított gyönyörű zsinagógában, nem tudja mit hagy ki.

Orbán Viktor és felesége is időben elindult Újvidék, a déli határ felé, hogy részt vegyenek Miklósa Erika opera énekesnő különleges koncertjén a szabadkai zsinagógában. A már-már trópusi forróság nem lehetett akadály.

A közönség, már egy órával a koncert előtt  gyülekezett, hogy élőben hallhassák Miklósa Erika opera énekesnőt és persze, hogy megcsodálhassák a betelhetetlen látvány nyújtó felújított zsinagógát – számolt be a Pannonnon RTV.

A szabadkai zsinagóga Európa második legnagyobb zsinagógája (csak a budapesti Dohány utcai előzi meg), így mintegy 1000 komolyzene rajongó vehetett részt a koncerten.

Csak kevesen tudják, hogy az est főszereplője lényegében szabadkai. Erről Miklósa Erika korábban így beszélt:

„De sokszor elsétáltam gyerekkoromban itt a Zsinagóga előtt, ugyanis a nagyszüleim nem messze laktak innen, édesanyám vajdasági származású, bár nem ide való, hanem Újvidék mellé, Bácsföldváron született, de a nagyszüleim ide költöztek, s hogy közel legyünk a magyar határhoz, mi Kiskunhalasra költöztünk. Én szinte  minden héten négy-öt napot itt voltam”

 

A Szegedi Szimfonikus Zenekar már korábban ígéretet tett, hogy amint befejezik a szabadkai zsinagóga felújítását, eljönnek fellépni ide. A zenekart Paskó Csaba karnagy vezényelte. A koncerten egy ifjú tehetség, Balázs-Piri Soma, a Virtuózok korcsoportgyőztese is fellépett.

Miklósa Erikával a műsor egyik zsűritagjával régóta jó kapcsolatot ápolnak.

Mindennél bővebben beszél a felejthetetlen estről a Pannon TV beszámolója:

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?