Létrehozva: 2020.07.21.

A Ripost leleplezte: Álhírekkel akarják elijeszteni az embereket a Balatontól

Egyre több hír kering arról, hogy az egekbe szálltak a balatoni árak: fotókon mutogatják az ezer forintos lángost, a drága hamburgert és limonádét. A Ripost megvizsgálta ezeket a posztokat és kiderült: egytől egyig szemenszedett, mégpedig szándékos hazugság!

Az 1000 forintos lángos nem balatoni

Még a szezon elején terjedt el egy lángosos árlista fotója: ezen a sima lángos 1000 forintba kerül, és innen határ a csillagos ég. A posztoló fennen hirdette, hogy a fotó idén készült a Balatonon.

Forrás: Facebook

Kollégáink akkor fel is kerekedtek, hogy kiderítsék, vajon hol kínálják aranyáron a magyarok legkedvesebb strandételét, de hiába kerestük, nem találtuk az 1000 forintos lángost – az árak 500-700 forint között mozogtak. Végül kiderült: ez nem véletlen, hiszen a fotó NEM A BALATONON készült, hanem még 2015-ben a HUNGARORINGEN (!!!) – ahol egész más árak vannak.

Blikk.hu

A 3200 forintos hamburgert nem büfében vették

A legújabb fotó, ami körbejár, mint a vírus, egy blokk: a számla végösszege több, mint tízezer forint, amiért mindössze két hamburgert, egy adag sültkrumplit, egy pohár sört és egy epres limonádét adtak. Akik megosztják, mellé teszik: EZEK A BALATONI ÁRAK – ezzel pedig arra utalnak, hogy a magyar tengernél átlagosan 3000 forintba került egy hamburger. Csakhogy érdemes ezt a számlát is tüzetesebben megvizsgálni. Először is: tartalmaz felszolgálói díjat, ami csak étteremben lehetséges, másrészt fel van tüntetve, hogy az összeget a vendégek a szobához íratták – ami pedig csak szállodában lehetséges. Miután rákerestünk a számlát kiállító cég címére, kiderült: ezt a számlát valójában egy NÉGYCSILLAGOS SZÁLLODA ÁLLÍTOTTA KI, ÉS NEM EGY PARTI BÜFÉS.

Fotó: Facebook

Nekünk igenis a Balaton a Riviéra!

Természetesen a Balatonon is találhatunk olcsóbb és drágább helyeket, mint bárhol az országban, vagy akár a világon. A Ripost munkatársai idén már többször jártak ott és azt tapasztalták, hogy az átlagos helyeken az árak megfizethetők, ráadásul jóval kisebb az utazási költség, mint egy külföldi út során. Nemcsak a legnépszerűbb nyaralóhelyeket érdemes felkeresni, felfedezésre vár a festői szépségű Balaton-felvidék is, kerékpárral is bejárható a környék, sok a túralehetőség, a látnivaló borongósabb napokra. Szép nyári napokon pedig számos szabadstrand vár.

Név nélküli horrortörténetek keringenek

„Alig vártuk, hogy végre ehessünk egy hekket Balatonfüreden, de egy 18 éves lány úgy viselkedett velünk, hogy a nejem hazáig remegett és sírt” – kezdi a drámai hatásoktól sem mentes beszámolót egy férfi a nemzetihir.com oldalon, amire kattintva azonban rögtön feltűnik, hogy tömérdek reklám árasztja el a mobiltelefon vagy a számítógép képernyőjét – vagyis ez egy kattintásvadász oldal, ahol több, balatoni vendéglátóhelyeket lejárató történet olvasható, ám se a pontos helyszín nincs megjelölve, se a bejegyző személye nem valós, és fotó sincs a panaszosokról. Az oldalon nincs impresszum, vagyis nem lehet kideríteni, ki üzemelteti, ki kezeli. Alighanem álhírgyártó kamuoldal, de az sem kizárt, hogy veszélybe kerül a gépünk vagy az adataink, ha rákattintunk: a felugráló ablakok vészjóslók, lehet akár vírusos vagy adathalász is az oldal, nem ajánljuk senkinek, hogy ott bogarásszon.

 

Ki akarja elrettenteni a magyarokat a magyar tengertől?

Amíg a kormány azon fáradozik, hogy a koronavírus miatti veszélyhelyzet feloldása után talpra tudjanak állni a vállalkozások, az ellenzék mintha pont ez ellen szurkolna: a Párbeszéd például előszeretettel osztott meg a Balatont lejárató kamuhíreket a közösségi oldalain. Bár azt nem állítjuk, hogy a születésükhöz is köze lehet, az eredetüket ők sem ellenőrizték.

 

Az ellenzék kiabál a magas árak miatt, közben bérleti díjat szed

A veszélyhelyzet miatt szeptemberig a vendéglátósoknak nem kell területhasználati díjat fizetniük, ezt azonban – mint arról a Ripost korábban beszámolt – a Jobbik által támogatott dr. Lengyel Róbert siófoki polgármester egy csellel kikerülte. Saját cégének adta oda a parti területeket és az szedte a bérleti díjat, vagyis a területhasználati díjat egyszerűen átnevezték. Ehhez hasonlóan járt el több, ellenzéki vezetésű kerületi polgármester is Budapesten. Érdekes, akkor nem gondoltak arra, hogy a vendéglátósok sarcolása majd áremelkedéshez vezethet?

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nem atombomba volt, még csak pukkanás sem: Magyar Péteren röhögnek az interneten - itt vannak a legjobb mémek!

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

vg.hu

Valami súlyos történik az ukrán elnöki hivatalban: Zelenszkij kirúgta az egyik legfontosabb emberét

ripost.hu

Komoly döntést hozott Schumacher családja, itt vannak a részletek

origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

mindmegette.hu

8 szuper töltött tojás, amit kár lenne kihagyni húsvétkor!

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

"Ha lenne kiben hinni, akkor még ma is élne" – kiderült, ezért halt meg a miskolci lépcsőn Zoltán

INSIDER

Pusztított a tűz Pilisen: percek alatt hatalmas terület állt lángokban

INSIDER

Démon akarta felfalni Tímea lányát: retteg az éjszakáktól a veszprémi család

INSIDER

Dráma Szombathelyen: nyílt utcán élesztették újra a nyugdíjast