INSIDER

A Ripost utánajárt: ezt kellene tenni az idősotthonokban a magyarok szerint – videó

Az idősek védelme elengedhetetlen a koronavírus miatt.
  • Szerző: Ripost

A járvány alatt az idősek, az idősotthonok voltak a legjobban kitéve a fertőzésnek. A magyarországi járvány minden negyedik áldozata idősotthon lakója. A fővárosban található Pesti úti idősotthonban több százan betegedtek meg, és közülük nagyon sok idős vesztette életét. A most annak járt utána, a magyarok szerint kellene-e tovább erősíteni az idősotthonok járványügyi védelmét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Pejer Dénes: „Mindenképpen erősíteni kellene az idősotthonok védelmét! Az idősek ugyanúgy rászorulnak a segítségre, mint bárki más. Fontos számukra egy jobb orvosi ellátás biztosítása, és a tisztaság is nagyon fontos, főleg a koronavírusos időkben. A fertőtlenítés alapvetően hozzátartozik az egészségügyhöz, ennek természetesnek kell lennie minden otthonban.”

Takács János: „Alapvető kell legyen az idősotthonban lakók védelme. A dolgozók tartsák be az előírásokat, ahogy mindenki másnak is kötelessége komolyan venni az óvintézkedéseket. Súlyos esetben döntő a látogatási tilalom bevezetése. Fontos a korrekt tájékoztatás, és ha úgy kívánja a helyzet, akár a határokat is le kell zárni.”

Fleisz Erika: „Biztos, hogy nagyobb hangsúlyt kellene fektetni az idősotthonok védelmére. Ilyen vírus-járványban például nem jó, ha látogatják őket, mert beviszik a vírust. Az ápolók maszkviselésének ellenőrzése is fontos lenne.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?