INSIDER

Õ a soroksári Michael Jackson!

Buliról bulira hívják a 11 éves fiút, aki hihetetlen módon képes imitálni a legendás előadó, Michael Jackson minden mozdulatát. Videoklipekből leste el a jellegzetes pózokat, koreográfiákat.

A 11 éves Kollár Balázs profikat megszégyenítő módon imitálja a legendás előadó, Michael Jackson minden mozdulatát. Videoklipekből, teljesen egyedül, autodidakta módon sajátította el a jellegzetes táncmozdulatokat. Egyre több fellépésre hívják. 

Nem nehéz megmondani, hogy ki a kedvenc előadója Kollár Balázsnak: a gyerekszoba tele van Michael Jacksonnal kapcsolatos ereklyékkel, bakelitlemezekkel, legóval, könyvekkel.

Balázsnál ez jóval túlmutat a szokásos rajongáson.

6 éves korában kezdődött

Az általános iskolás fiú az ország egyik legjobb Michael Jackson imitátora. Pontosan emlékszik arra a pillanatra is, hogyan kezdődött.

- 2012-ben a Sztárban Sztár műsorában láttam Bereczki Zolit, ahogy előadott egy Michael Jackson számot. Annyira tetszett, hogy egyből elkezdtem én is gyakorolni – emlékszik Balázs, majd hozzáteszi, hogy akkor még kicsi volt, mindössze hatéves.

Édesanyja szerint órákra bezárkózott a szobába és gyakorolt, hallgatta Jackson számait, nézte a videoklipeket, és minden mozdulatot utánzott.

Imád a színpadon lenni

- Először egy iskolai farsangon lépett fel, ahol nagy sikert aratott. Õszintén szólva, azt hittük, hogy idővel kinövi majd. De évről évre egyre ügyesebb, és nagyon tetszik az embereknek, amit csinál – mondja az édesanya, Kálmán Melinda.

- Jó látni, hogy soha nem izgul a színpadon, csak a tánc érdekli, és hogy színpadon lehet. Vetélkedőkön is indult a produkcióval, de ott sem az eredmény érdekelte, csak az előadás.

Balázst egymás után hívják fellépésekre, esküvőkön, születésnapokon ő a meglepetésvendég. Városi ünnepségeken is rendszeres fellépő. Legutóbb négyezer embernek mutatta meg a tehetségét egy Wellhello koncert előtt.

Táncosnak készül

Kérdeztük arról is Balázst, hogy miért pont Michael Jackson? Erre megvonja a vállát és csak annyit mond: miért ne?

Tökéletes, egyedi, nincs még egy ilyen előadó, mint ő! Tudom, hogy megoperáltatta magát, ő így volt jó – állítja.

Kiderül, hogy nemcsak Michael Jackson zenéi, a sztár élete, sorsa is érdekli. Minden magyar nyelvű könyvét megszerezte.

Sokan kérdezik, hogy mi akar lenni. Egyelőre még nem tudja pontosan, de abban biztos, hogy az előadóművészet neki való, szeret táncolni és színpadon lenni. 11 évesen pedig ennyi bőven elég. 

Még több különleges fényképet találsz Balázsról és a fellépéseiről a szombati %% napilapban. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?