INSIDER

A szomszédok már érezték a bűzt: idős házaspár holttestére bukkantak a budai lakásban

Holtan találtak egy idős párt egy budapesti társasházban a Lágymányosi úton szerda este. Megszólaltak a szomszédok.
  • Szerző: Ripost

Megható szerelmi történet a 85 éves Józsefé és Anitáé, akik évtizedeket éltek békességben és szeretetben, és a halálba is gyorsan követték egymást. Gyermekük nem született, de így is teljes életet éltek. Mindenben számíthatott egymásra az idős házaspár.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Holttest hevert a padlón

Fotó: Shutterstock

„Jó volt rájuk nézni, mindig fogták egymás kezét az utcán, amíg Józsi bácsi el tudta hagyni a lakást. Körülbelül hét éve lerokkant és lebetegedett, attól kezdve pedig minden Anikó nénire hárult„ – mondta a Borsnak az egyik lakó, és hozzátette: a 74 éves asszony hihetetlen szorgalommal igyekezett, hogy ura semmiben ne szenvedjen hiányt. Ő járt le naponta a lakóház melletti közértbe, hogy finom ételeket készíthessen élettársának.

„Előfordult, hogy Anita néni hajnali három órakor indította be a mosógépet. A mellettük és alattuk lakók erre rendszeresen felébredtek” – mesélte egy másik szomszéd.

Anita nénit legalább látásból mindenki ismerte a házban. Hallókészüléket viselt, de leginkább szájról olvasott. Halkan, nehezen érthetően beszélt.

Dankó Csaba, a ház közös képviselője szerint a szomszédoknak feltűnt, hogy Anita nénit hetek óta nem látták, és telefonon is hiába keresték a párt. Az ajtajukon kitartóan kopogtattak, de a bent lakók nem reagáltak, ráadásul az ajtó repedésén keresztül bűz szivárgott ki az ingatlanból.

„B. úr egy rendkívül kedves, de visszahúzódó ember volt„ – fogalmazott a képviselő.

A rendőrök végül bementek a lakásba, ahol megtalálták Anita néni és Józsi bácsi holttestét. Az idegenkezűséget azonnal kizárták. Valószínűsíthető, hogy előbb a szintén betegeskedő asszony vesztette életét szívinfarktusban vagy agyvérzésben, majd a magát ellátni képtelen férfi lemászott az ágyról, hogy segítséget hívjon és bevegye a gyógyszereit. Egyikre sem futotta az erejéből, ezért lassan követte élettársát a halálba.

A Bors úgy tudja: nincsenek közvetlen hozzátartozóik. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az idős házaspár halálának körülményeit.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?