Létrehozva: 2021.01.12.

„A talicskában Tibi még élt”: Bizarr halálesetről készült videó Alsószentmártonban

Két évvel ezelőtt az mentette meg a tűzvésztől az alsószentmártoni férfit, hogy elment piálni a helyi kocsmába. Most viszont, úgy tűnik, az italozás lett a veszte: talicskán tolták haza pénteken. Majd meghalt.

Videófelvétel kering az interneten arról, ahogy a Baranya megyei Alsószentmártonban talicskán tolnak haza egy férfit. Bár a hírekben úgy jelent meg az eset, hogy a helyi kocsmából vitték haza, a kocsmáros, Mali Zoltán azt mondja, tőle aztán biztosan nem, ők zárva tartanak.

A talicskatolásról készült felvételt is ő rakta ki az internetre, hogy megvédje magát. Szerinte egy zugkocsma üzemel az ő épülete mellett, ott ihatott a fiatalember. Az állítólagos zugkocsma állítólagos üzemeltetője, Budai Péter azonban azt mondja, ez színtiszta hazugság. Azt viszont elismeri, hogy a férfi a halála előtti délután náluk volt, és ivott is.

Képünk illusztráció (Fotó: Shutterstock)

„Nagyon sajnáljuk mi is a Tibit. Jött ő mindennap ide is, másokhoz is. Segített a ház körüli munkákban és kapott érte ételt és italt vagy cigit. Járt a paphoz is. De itt nincs semmilyen kocsma, és videófelvételünk van arról is, hogy a Tibi még élt a talicskában.”

A lakótársa is azt mondja, hogy miután hazavitték, még beszélt vele. Jelenleg tart a nyomozás, a rendőrség segítségnyújtás elmulasztása miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. Budai azt mondja, Tibor, ahogy általában, pénteken is részeg volt. „Minek kellett volna mentőt hívnom?” – tette fel a kérdést a Ripost munkatársának. Azt mondja, hétfőn megtörténik az elhunyt boncolása, majd köztemetése lesz – élő rokona, vagy vagyona ugyanis nincs.

Szörnyű tűzvészben haltak meg szülei

A férfi egészen 2019 márciusáig a szüleivel élt, a sportpálya mellett lévő fémbodega sportöltözőben. Egy este azonban tűz ütött ki a bódéban, és a szülei bennégtek.

Fotó: Katasztrofavedelem

Tibornak akkor szerencséje volt, az akkori híradásokban a szomszédjuk elmondta, hogy a fiatalember bement a faluba italozni, ezért nem volt otthon, amikor fellobbantak a lángok. Akkor az ital mentette meg, most pedig valószínűleg az okozta a férfi vesztét.

Víz és mellékhelyiség nélkül élt

Szülei halála után Tibort össze-vissza költöztették, végül a falu szélén álló tűzoltószertárban tudta meghúzni magát, ahol sem víz, sem mellékhelyiség nem volt. Állítólag szülei halála után a helyi uzsorások pénzét és bankkártyáját is elvették, az elmúlt években abból tartotta fenn magát, amit a falubeliektől kapott az általa nyújtott kisebb-nagyobb segítségekért.

Háború dúl a faluban

A helyi kocsma tulajdonosa, Mali Zoltán Drávapiski polgármestere. A férfi neve nem ismeretlen, 2017-ben a saját kocsmájában verték meg, éppen az a család, amelyiknél Tibor is italozott halála napján. Ezt Budai Péter is elismeri, aki a négy évvel ezelőtti verekedés ügyében másodrendű vádlottként szerepelt. A bunyóban rajta kívül nagybátyja, Alsószentmárton akkori polgármestere, valamint fia és unokatestvérei vettek részt. Akkor a Siklósi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság miatt nyomozott. A két család között évek óta rossz a viszony. Mali azt mondja, az ő kocsmája zárva van, ám Budaiék állítólag ellenőrizetlen piát árultak, ami miatt ő már vagy 20-szor tett bejelentést. Ennek igazságtartalmát majd a nyomozás során fogják eldönteni. Budai megjegyezte: már helyszíneltek nála a rendőrök.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Péter baklövésén röhög az internet

borsonline.hu

Most kiderült: Ez a 4 csillagjegy a legjobb feleség

vg.hu

Benzinárstop: az olcsó üzemanyag jöhet, az üres töltőállomás nem

metropol.hu

Bodrogi Gyula párja: "Ez a mai napig szerelem!"

vg.hu

Talgo-ügy: csak nem talál jobb vevőt a spanyol kormány, nyerhetnek a magyarok

origo.hu

Szabó Zsófi kapta Ördög Nóra sikerműsorát

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Meg ne próbáld! Ha ezt a számod hívod, milliókkal fognak átverni

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Deutsch Tamás: A dollárbaloldal már megint támadást indított Magyarország ellen

INSIDER

Hivatalos: megvan, mikor nyit pontosan a budapesti Primark

INSIDER

Orbán Viktor Budapesten folytatta az országjárást, Szentkirályi Alexandrával is találkozott

INSIDER

Eddig kell még kibírnod, hogy utána élvezhesd a nyáriasan meleg időt