INSIDER

A veszélyhelyzet 17. napja

A legfrissebb adatok, hírek a magyarországi koronavírus-járványról.
  • Szerző: Ripost

A regisztrált fertőzöttek száma szombat reggelre 343 főre emelkedett Magyarországon. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 329 magyar állampolgár.

Sajnos elhunyt egy újabb idős – krónikus betegségekkel küzdő – beteg is, így Magyarországon már 11 ember halt meg a koronavírus-járvány miatt.

34 ember meggyógyult és szombat reggel 87-en vannak karanténban.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY A VILÁGON

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma 597 335-re nőtt szombat reggelre szerte a világon a Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint. A halálesetek száma 27 365, és 131 712 ember meggyógyult.

Kijárási korlátozást rendeltek el

Orbán Viktor pénteken kijárási korlátozást jelentett be Magyarország egész területére március 28-a és április 11-e között. Hogy mit is jelent mindez, ebben a cikkünkben részletesen megmutatjuk.

További hírek a témában:

„Nem kell munkáltatói igazolás a kijárási korlátozás alatt”

A kijárási korlátozás részletei

Varga Mihály újabb gazdaságvédelmi intézkedéseket jelentett be

A brit miniszterelnök is elkapta a koronavírust

Kásler Miklós: Minden magyar felelős minden magyarért

Olaszország fekete napot zárt a járvány terén

Amerika hivatalosan is megelőzte Kínát a fertőzöttek számában

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?