INSIDER

A veszélyhelyzet 22. napja

A legfrissebb adatok, hírek a magyarországi koronavírus-járványról. Cikkünket folyamatosan frissítjük, amint bármi változás történik.
  • Szerző: Ripost

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 525-ről 585 -re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az elhunytak száma 20-ról 21 -re emelkedett.

Nőtt a gyógyultak száma is: 40-ről 42 főre.

Az elvégzett mintavételek száma 16401 db, 59-en vannak kórházi karanténban.

A világon eddig 1.002.071-en fertőződtek meg, 51.434-en hunytak el a betegségben, és 210.908-an gyógyultak fel.

További, koronavírussal kapcsolatos híreink (folyamatosan frissül!):

Több mint egymillió fertőzött és 50 ezer halott van már a világban

Megérkeztek a friss adatok, ijesztően terjed a járvány.

Átlépte az egymilliós határt azoknak a száma, akik igazoltan koronavírus-fertőzésben szenvednek. A nemzetközi kimutatás szerint jelenleg 1.002.071 a számuk, és ez sajnos rohamosan tovább nő. A becslések szerint a fertőzöttek száma ennek a többszöröse lehet, de sokan nem tapasztalnak tüneteket, és nem is jelentkeznek orvosnál.

Magyarország a hetedik legbiztonságosabb ország a világon!

Európában pedig az első helyen állunk – április 2-án – a koronavírus elleni védekezés hatékonyságát illetően.

Az információs technológia egyik piacvezető cégcsoportja, a Hong Kong-i székhelyű Deep Knowledge Group nevű híres tudományos elemző konzorcium összeállított egy napról napra frissülő listát, ami a világ országainak „egészségügyi biztonságát” (Health Safety) rangsorolja, a koronavírus-járvány szempontjából.

A csoport számításai alapján jelenleg Magyarország a hetedik legbiztonságosabb ország a világon!

Orbán Viktor: Huszonkettedik nap. Egyeztetés a professzorokkal

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott koronavírus-kutatócsoportok munkájáról tájékozódott csütörtökön videokonferencia keretében Orbán Viktor miniszterelnök és Palkovics László miniszter; a megbeszélésen a kormányfő a hazai gyógyszergyártás és -raktározás fejlesztésének szükségességéről beszélt. Orbán Viktor a nap folyamán professzorokkal is egyeztetett. A kérdés mi lehetett volna más, mint az: meddig tart még a járvány?

A Szent László Kórház és dolgozói a frontvonalban – jelentés Dr. Vályi- Nagy István főigazgatótól

A főigazgató egy interjúban elmondta: a kórház nagy részét koronavírussal fertőzött betegek számára alakították át. Ez fokozott odafigyelést és erőt igényel az intézmény dolgozóitól, de büszke kollégáira, mert helyt állnak. Kiemelte: nagyon sok támogatást kapnak, ami sokat jelent számukra.

Mire képes a mesterséges intelligencia? Magyar fiatalok most bemutatják!

Két magyar fiatal kifejlesztett egy olyan programot, amely segítségével röntgenképek alapján is ki lehet szűrni a koronavírust. Szeretnék tesztelni a fejlesztésüket, és egyben segíteni a kialakult helyzetben a magyar egészségügynek, ezért a „találmányukat” ingyenesen felajánlották a kórházaknak.

A világon már közel 1 millióan betegedtek meg koronavírusban

A rekordot az USA tartja, több, mint 215 ezer megbetegedéssel. Magyarországon 585 beteg van, Heves és Békés megye a legkevésbé fertőzött, ott mindössze 3-3 beteget regisztráltak.

 

Több mint ezer embert figyelmeztettek a kijárási korlátozás megszegése miatt

Lakatos Tibor szerint sok a súlyos szabálysértés, és sokan visszatérő szabályszegők. A hatósági házi karanténok száma meghaladta a 10 ezret. Őket 78417 esetben ellenőrizték, és 418 esetben találtak szabálytalanságot. 36 főt figyelmeztettek a karanténra vonatkozó szabályok megsértése miatt, 211 esetben pedig helyszíni bírságot szabtak ki, 341 főt feljelentettek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?